Најновије

Масаис: Неће моћи и Русија и Европска Унија!

БЕОГРАД - На дуге стазе неодржива је спољна политика Владе Србије према Русији и истовремени останак на путу европских интеграција, каже Бруно Масаис.
Фото: EU

Фото: EU

"На дуге стазе то је немогуће. Ипак, мислим да је потребно извесно време да би у потпуности био окончан процес уједначавања спољне политике Србије са спољном политиком ЕУ", рекао је португалски државни секретар за европске односе Бруно Масаис за Политику.
Масаис је додао да ће се инсистирати на "већем прилагођавању" става Србије у погледу важних међународних питања попут Украјине.
"За такав процес је неопходно да прође неко време, можда и неколико година, али веће подударање је и циљ целог процеса", рекао је он. Португалски државни секретар је подсетио да постоји нешто што се зове заједничка спољна и безбедносна политика ЕУ и да улазак у Унију не подразумева само улазак у једну економску зону већ и заузимање заједничког става према неким питањима. Говорећи о изазовима Србије на путу ка ЕУ, Масаис је рекао да ће највећи изазов бити економија јер су земљи неопходне велике привредне реформе, затим правна и политичка реформа и реформа правосудног и медијског сектора. "Наравно, један од главних изазова остаће, као и до сада, питање Косова и наставак дијалога Београда и Приштине", рекао је он. Извор: Бета / Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА