Najnovije

Masais: Neće moći i Rusija i Evropska Unija!

BEOGRAD - Na duge staze neodrživa je spoljna politika Vlade Srbije prema Rusiji i istovremeni ostanak na putu evropskih integracija, kaže Bruno Masais.
Foto: EU

Foto: EU

"Na duge staze to je nemoguće. Ipak, mislim da je potrebno izvesno vreme da bi u potpunosti bio okončan proces ujednačavanja spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU", rekao je portugalski državni sekretar za evropske odnose Bruno Masais za Politiku.
Masais je dodao da će se insistirati na "većem prilagođavanju" stava Srbije u pogledu važnih međunarodnih pitanja poput Ukrajine.
"Za takav proces je neophodno da prođe neko vreme, možda i nekoliko godina, ali veće podudaranje je i cilj celog procesa", rekao je on. Portugalski državni sekretar je podsetio da postoji nešto što se zove zajednička spoljna i bezbednosna politika EU i da ulazak u Uniju ne podrazumeva samo ulazak u jednu ekonomsku zonu već i zauzimanje zajedničkog stava prema nekim pitanjima. Govoreći o izazovima Srbije na putu ka EU, Masais je rekao da će najveći izazov biti ekonomija jer su zemlji neophodne velike privredne reforme, zatim pravna i politička reforma i reforma pravosudnog i medijskog sektora. "Naravno, jedan od glavnih izazova ostaće, kao i do sada, pitanje Kosova i nastavak dijaloga Beograda i Prištine", rekao je on. Izvor: Beta / Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA