Најновије

Москва и Београд крећу у сарадњу

MOСKВA - Градоначелници Београда и Mоскве, Синиша Mали и Сергеj Собjанин, разговарали су данас о неколико изузетно важних тема за развоj српске престонице, и договорили се да у наредна три месеца буде потписан уговор о сарадњи два града.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Састанку два градоначелника, на коме jе Mали руском колеги представио план за развоj Београда у неколико наредних година, присуствовао jе и премиjер Србиjе Aлександар Вучић.
"Имали смо изузетно плодотворан и конструктиван разговор. Постигнут jе договор да се у наредна три месеца потпише уговор о сарадњи два града, како би се конкретизовали проjекти на коjима ће Београд и Mосква заjеднички радити у наредном периоду, а о коjима jе данас било речи", рекао jе Mали Танјугу.
Oн jе додао да су разговарали и о искуствима Mоскве на проjектима jавно-приватног партнерства, с обзиром да таj град наjвеће инвестициjе реализуjе кроз таj модел финансирања, а да Београд планира да проjекат управљања отпадом и сређивања депониjе у Винчи, као и изградњу четири подземне гараже, реализуjе управо на таj начин. Зато ће, оценио jе Mали, искуство Mоскве бити од непроцењивог значаjа за реализациjу важних проjеката у Београду. Наводећи да jе Mосква jедан од наjбрже растућих градова на свету и финансиjски, културни, спортски и економски центар света, Mали jе рекао да jе, њихово искуство у планирању развоjа града од великог значаjа за српску престоницу, не само када jе у питању проjекат Београд на води, већ и за развоj инфраструктуре, привредних зона и плана ширења града коjи нас очекуjе у наредним годинама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА