Најновије

Михајловић: Шта ће ЕУ и Русија договорити око Јужног тока није ствар нашег утицаја

СУБОТИЦА - Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да очекује да ће се Европска унија и Русија договорити око Јужног тока и да Србија у наредном периоду треба да се позабави експропријацијом земљишта за изградњу тог гасовода.
Зорана Михајловић - енергетика је њен фах! (Фото: СНС)

Зорана Михајловић - енергетика је њен фах! (Фото: СНС)

Михајловић је рекла новинарима у Суботици да су за реализацију тог пројекта важна та два велика партнера и да Србија није та која може да утиче да ли ће ЕУ нешто забранити. "Мислим да неће и да ће се ЕУ и Руска федерација договорити и да се већ договарају", рекла је Михајловић на питање новинара које би последице могле да буду по Србију уколико ЕУ забрани реализацију тог пројекта.
Она је казала да се у претходних месец, два могло видети да ту није у питању никаква забрана и подсетила да је раније постигнут договор и за градњу Северног тока тако да не види разлоге да би ЕУ могла да забрани Јужни ток.
Говорећи о Србији, Михајловић је рекла да треба да будемо ефикаснији у експропријацији земљишта и подсетила да је прошле године донет Закон о експропријацији за Јужни ток, али да тај процес није ишао брзином којом је требало да иде.
Прочитајте још: Где је Србији место у свету и који је њен геополитички курс?!
Она је додала да сада постоји уговор за градњу и финансијска конструкција, тако да Србија треба да пређе на другу фазу односно да се позабави експропријацијом земљишта. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА