Najnovije

Mihajlović: Šta će EU i Rusija dogovoriti oko Južnog toka nije stvar našeg uticaja

SUBOTICA - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će se Evropska unija i Rusija dogovoriti oko Južnog toka i da Srbija u narednom periodu treba da se pozabavi eksproprijacijom zemljišta za izgradnju tog gasovoda.
Zorana Mihajlović - energetika je njen fah! (Foto: SNS)

Zorana Mihajlović - energetika je njen fah! (Foto: SNS)

Mihajlović je rekla novinarima u Subotici da su za realizaciju tog projekta važna ta dva velika partnera i da Srbija nije ta koja može da utiče da li će EU nešto zabraniti. "Mislim da neće i da će se EU i Ruska federacija dogovoriti i da se već dogovaraju", rekla je Mihajlović na pitanje novinara koje bi posledice mogle da budu po Srbiju ukoliko EU zabrani realizaciju tog projekta.
Ona je kazala da se u prethodnih mesec, dva moglo videti da tu nije u pitanju nikakva zabrana i podsetila da je ranije postignut dogovor i za gradnju Severnog toka tako da ne vidi razloge da bi EU mogla da zabrani Južni tok.
Govoreći o Srbiji, Mihajlović je rekla da treba da budemo efikasniji u eksproprijaciji zemljišta i podsetila da je prošle godine donet Zakon o eksproprijaciji za Južni tok, ali da taj proces nije išao brzinom kojom je trebalo da ide.
Pročitajte još: Gde je Srbiji mesto u svetu i koji je njen geopolitički kurs?!
Ona je dodala da sada postoji ugovor za gradnju i finansijska konstrukcija, tako da Srbija treba da pređe na drugu fazu odnosno da se pozabavi eksproprijacijom zemljišta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA