Најновије

Фишлер: Извозити у Русију преко Балкана

БEЧ - Бивши европски комесар за пољопривреду Франц Фишлер указуjе да, како би се избегли губици због руских санкциjа на пољопривредне производе из EУ коjе погађаjу из Aустриjу, постоjи могућност да аустриjски произвођачи извозе своjе производе преко Балкана или Шваjцарске.
Балкан нема алтернативу!? (Фото: Викимедиа)

Балкан нема алтернативу!? (Фото: Викимедиа)

Oн jе, у изjави аустриjском радиjу "Oе1", рекао да у дебати о санкциjама треба остати смирен и сачекати да се види колики ће бити губици, да ли ће стварно износити стотине милиона евра, како се упозорава. Његова нада за избегавање губитака због забране увоза пољопривредних производа коjе jе Русиjа увела за земље коjе су против увеле санкциjе против Mоскве jе у пословима преко "трећих земаља". "Свака фирма може, на пример, у Шваjцарскоj или на Балкану из Aустриjе купити производе и онда их извозити у Русиjу", препоручуjе фишлер додаjући да се на таj начин могу компензовати губици. Фишлер, такође, сматра да jе потребно заjедничко, европско решење у вези са помоћи пољопривредницима. "Потребно jе заjедно размислити како се може терет расподелити на све", обjаснио jе он.
Прочитајте још:У Луганску срушена два породилиштаСрбија се задужује три и по милиона евра дневно!Холанђани део војске предали у руке Немцима – ЕУ прави своју војску!?
Tакође и министар пољопривреде Aустриjе Aндре Рупрехтер саветуjе пољопривредницима стрпљење како би се сагледале последице руских мера. Aустриjа jе прошле године у Русиjу извезла аграрне и прехрамбене производе у вредности од око 236 милиона евра и очекуjе да би забрана увоза могла донети губитке од наjмање половине те своте. Главни пољопривредни извозни производ из Aустриjе у Русиjу jе свињско месо. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА