Najnovije

Fišler: Izvoziti u Rusiju preko Balkana

BEČ - Bivši evropski komesar za poljoprivredu Franc Fišler ukazuje da, kako bi se izbegli gubici zbog ruskih sankcija na poljoprivredne proizvode iz EU koje pogađaju iz Austriju, postoji mogućnost da austrijski proizvođači izvoze svoje proizvode preko Balkana ili Švajcarske.
Balkan nema alternativu!? (Foto: Vikimedia)

Balkan nema alternativu!? (Foto: Vikimedia)

On je, u izjavi austrijskom radiju "Oe1", rekao da u debati o sankcijama treba ostati smiren i sačekati da se vidi koliki će biti gubici, da li će stvarno iznositi stotine miliona evra, kako se upozorava. NJegova nada za izbegavanje gubitaka zbog zabrane uvoza poljoprivrednih proizvoda koje je Rusija uvela za zemlje koje su protiv uvele sankcije protiv Moskve je u poslovima preko "trećih zemalja". "Svaka firma može, na primer, u Švajcarskoj ili na Balkanu iz Austrije kupiti proizvode i onda ih izvoziti u Rusiju", preporučuje fišler dodajući da se na taj način mogu kompenzovati gubici. Fišler, takođe, smatra da je potrebno zajedničko, evropsko rešenje u vezi sa pomoći poljoprivrednicima. "Potrebno je zajedno razmisliti kako se može teret raspodeliti na sve", objasnio je on.
Pročitajte još:U Lugansku srušena dva porodilištaSrbija se zadužuje tri i po miliona evra dnevno!Holanđani deo vojske predali u ruke Nemcima – EU pravi svoju vojsku!?
Takođe i ministar poljoprivrede Austrije Andre Ruprehter savetuje poljoprivrednicima strpljenje kako bi se sagledale posledice ruskih mera. Austrija je prošle godine u Rusiju izvezla agrarne i prehrambene proizvode u vrednosti od oko 236 miliona evra i očekuje da bi zabrana uvoza mogla doneti gubitke od najmanje polovine te svote. Glavni poljoprivredni izvozni proizvod iz Austrije u Rusiju je svinjsko meso. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA