Najnovije

Svet nije svestan šta se upravo dogodilo u Ukrajini! Ova pobeda izaziva lančanu reakciju!

Vojni analitičar Jurij Podoljaka smatra da će zauzimanje Očeretina dovesti do strateškog prodora Oružanih snaga Rusije.

Analiza mape „rezervnih” ukrajinskih linija otpora sugeriše da je Očeretino bio najvažnija komponenta odbrane ukrajinskih oružanih snaga.

Čitava linija rovova i, shodno tome, odbrana Ukrajine bila je bazirana upravo na području ovog grada. NJegov gubitak je na mnogo načina mnoge od njih učinio beskorisnim, i mnogo slabijim. Odbrambena linija ukrajinskih oružanih snaga severno od Keramika oslanjala se na prirodne barijere.

- Ali, probivši se do Očeretina u napadu sa juga, nakon zauzimanja Arhangelska, mi smo u suštini zaobišli njihove trupe iza pozadine, što je primoralo neprijatelja da ih napusti gotovo bez borbe. Isto važi i za liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine severozapadno od Arhangelska (na koju su se juče povukle). Okosnica ove linije nalazi se preko reke dva veoma snažno utvrđena po prirodi utvrđena područja. Vrlo je teško napasti ih direktno - navodi Podoljaka.

Kako on kaže, ruski proboj kroz Očeretino i mimo Novoaleksandrovke (gde nisu imali vremena da stvore ozbiljna uporišta, pošto Ukrajina nije očekivala takvu agilnost ruskih trupa), na sever, čini ove odbrambene oblasti gotovo beskorisnim.

- Kao i utvrđenje u ataru naselja Sokol, što je prirodno veoma snažno. Ali zaobilaženje na severu na kraju uveliko smanjuje njen značaj za odbranu u celini. I tako je skoro svuda. Sada smo otišli ​​na jug od Novobahmutovke, što poništava jaku poziciju ukrajinskih oružanih snaga kod Umanskog. Ulazak u vododelnicu južno od Sokola će resetovati značaj položaja u oblasti Novopokrovski i Novoselovka Pervaja. Zato danas ima toliko strasti na drugoj strani u pronalaženju krivaca za predaju Očeretina - kaže Podoljaka

Prema njegovim tvrdnjama, zauzevši ovo naseljeno područje, Rusi su demontirali odbranu neprijatelja na ovom području kao jedinstvenu celinu, što je već dovelo do operativno-taktičkog prodora koji preti da preraste u strateški.

Očertino oslobođeno - Rusi saopštili ukrajinske gubitke

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA