Najnovije

Poljaci pokrenuli projekat „Štit Istoka“ usmeren protiv Rusa- Ulažu milijarde!

Poljski premijer Donald Tusk, najavio je danas da će Poljska uložiti 10 milijardi zlota (oko 2,34 milijarde evra) u bezbednost svoje istočne granice, uključujući odgovarajuća utvrđenja.

– Doneli smo odluku da uložimo 10 milijardi zlota u našu bezbednost i pre svega u sigurnu istočnu granicu. Počinjemo veliki projekat izgradnje bezbedne granice, uključujući sistem utvrđenja, kao i takvo uređenje teritorije i ekološka rešenja, što će dovesti do toga da potencijalni neprijatelj neće moći da pređe ovu granicu – rekao je Tusk tokom predstavljanja plana odbrane i odvraćanja „Štit Istok“ povodom obeležavanja 80. godišnjice bitke kod Monte Kasina, prenosi agencija PAP.
On je dodao da je poljska vlada već počela da izdvaja pomenutih 10 milijardi zlota, kao i da su odgovarajući radovi u toku.

– Ovaj plan nacionalne odbrane i odvraćanja nazvali smo ‘Štit Istoka’. To će biti štit koji će nas zaštititi od potencijalnih agresora sa istoka i uplašiti neprijatelja, na 400 kilometara granice sa Rusijom i Belorusijom – poručio je Tusk.

BRISEL UPUTIO JOŠ JEDAN NIZAK UDARAC BEOGRADU: Čvrst razlog zbog koga Srbija ne može u EU

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA