Најновије

Кошаркашице почињу припреме за светско првенство на Златибору

БЕОГРАД - Окупљањем на традиционалном месту, испред Хале спортова на Новом Београду и потом одласком на српску планинску лепотицу Златибор, најбоље кошаркашице Србије започеле су припреме за Светско првенство.
Кошаркашице на Златибору... (Фото: enterprisetoday.com)

Кошаркашице на Златибору... (Фото: enterprisetoday.com)

"Добре ствари не мењамо. Хала спортова је дефинитивно наше место за окупљање. Идемо на Златибор где ћемо бити недељу дана. Веома нам је битно да ниједан дан, ниједан тренинг не изгубимо јер смо почели нешто касније у односу на остале репрезентације. Оно што је специфично за ове припреме је да ће девојке улазити у ове припреме са великом пажњом од стране стручног штаба јер је већина завршила сезону у априлу, неке чак у марту. Сваку понаособом ћемо уводити у тренажни процес јер је њихово здравље најбитније. Оно што је најважније је да са великим оптимизмом и великом срећом крећемо на ове припреме", рекла је селекторка Србије Марина Маљковић. Златибор је прва станица ка крајњем одредишту Истанбулу, следе потом Рума па турнири где ће брусити форма и крајњи списак за Мундобаскет. "На Златибору смо недељу дана, након тога се селимо у Руму. Овогодишње припреме ће се у целини одржати у Србији. Оно што је добро за нас јесте да имамо три јака турнира, укупно 9-10 утакмица. Први турнир је у Чешкој. После тога следи оно што је најзначајније за нас, турнири у Шпанији и Француској. За нас је велика част да учествујемо на тим турнирима. После четвртог места на Европском првенству у Француској променио се однос других према нама, па нас тако првак Европе зове да будемо учесници, исто као и Француска, други тим у Европи. На тим турнирима ћемо провести десет дана и ту ћемо видети најреалнију слику колико можемо." Селекторки Марини Маљковић на располагању су све играчице, осим Јелене Миловановић која ће се због обавеза у WНБА лиги прикључити касније. "Све играчице са списка почињу припреме, сем Јелене Миловановић. Са њом сам се чула дан раније. Кренула је да тренира и чак да игра по неколико минута на утакмицама. Оно што не знамо је да ли ће њена екипа ући у плеј-оф. Верујемо да ће нам се убрзо придружити."
Прочитајте још:Марадона опалио шамар новинару
Остало је још доста времена до почетка самог првенства у Турској, квалитет ривала одавно је познат, а Србија жели да се на највећој смотри представи у што бољем издању. "На Светском првенству нема циљева Чека нас веома тежак посао. Само учешће једне мале земље каква је Србија је огроман успех. Ми ћемо сасвим сигурно дати све од себе, и то креће од овог тренутка, да нашу земљу представимо на најбољи могући начин на тако престижном такмичењу какво је Светско првенство. Имамо јаке ривале Кину, Анголу и САД, али о њима ћемо више причати касније, како се буде ближило првенство." Селекторка Марина Маљковић, заједно са стручним штабом, позвала је на припреме следеће играчице: Тамара Радочај, Саша Чађо, Милица Дабовић, Ана Дабовић, Дајана Бутулија, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Сара Крњић, Марина Марковић, Јована Рад, Тијана Ајдуковић, Маја Шкорић, Сања Орозовић, Кристина Балтић, Сања Мандић, Кристина Топузовић, Бојана Вулић, Милена Марјановић, Ивана Брајковић, Маја Вучуровић и Мирјана Бероња. Стручни штаб, поред селекторке Маљковић, чине: Јадранка Тркуља (тим менаџер), Драган Ратковић (тренер - члан комисије за женску кошарку), Бојан Јанковић (тренер), Милош Пађен (тренер), Богдан Буљ (скаут), Др Ђорђе Јелић (лекар). Извор: kosarka24.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА