Najnovije

Košarkašice počinju pripreme za svetsko prvenstvo na Zlatiboru

BEOGRAD - Okupljanjem na tradicionalnom mestu, ispred Hale sportova na Novom Beogradu i potom odlaskom na srpsku planinsku lepoticu Zlatibor, najbolje košarkašice Srbije započele su pripreme za Svetsko prvenstvo.
Košarkašice na Zlatiboru... (Foto: enterprisetoday.com)

Košarkašice na Zlatiboru... (Foto: enterprisetoday.com)

"Dobre stvari ne menjamo. Hala sportova je definitivno naše mesto za okupljanje. Idemo na Zlatibor gde ćemo biti nedelju dana. Veoma nam je bitno da nijedan dan, nijedan trening ne izgubimo jer smo počeli nešto kasnije u odnosu na ostale reprezentacije. Ono što je specifično za ove pripreme je da će devojke ulaziti u ove pripreme sa velikom pažnjom od strane stručnog štaba jer je većina završila sezonu u aprilu, neke čak u martu. Svaku ponaosobom ćemo uvoditi u trenažni proces jer je njihovo zdravlje najbitnije. Ono što je najvažnije je da sa velikim optimizmom i velikom srećom krećemo na ove pripreme", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković. Zlatibor je prva stanica ka krajnjem odredištu Istanbulu, slede potom Ruma pa turniri gde će brusiti forma i krajnji spisak za Mundobasket. "Na Zlatiboru smo nedelju dana, nakon toga se selimo u Rumu. Ovogodišnje pripreme će se u celini održati u Srbiji. Ono što je dobro za nas jeste da imamo tri jaka turnira, ukupno 9-10 utakmica. Prvi turnir je u Češkoj. Posle toga sledi ono što je najznačajnije za nas, turniri u Španiji i Francuskoj. Za nas je velika čast da učestvujemo na tim turnirima. Posle četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Francuskoj promenio se odnos drugih prema nama, pa nas tako prvak Evrope zove da budemo učesnici, isto kao i Francuska, drugi tim u Evropi. Na tim turnirima ćemo provesti deset dana i tu ćemo videti najrealniju sliku koliko možemo." Selektorki Marini Maljković na raspolaganju su sve igračice, osim Jelene Milovanović koja će se zbog obaveza u WNBA ligi priključiti kasnije. "Sve igračice sa spiska počinju pripreme, sem Jelene Milovanović. Sa njom sam se čula dan ranije. Krenula je da trenira i čak da igra po nekoliko minuta na utakmicama. Ono što ne znamo je da li će njena ekipa ući u plej-of. Verujemo da će nam se ubrzo pridružiti."
Pročitajte još:Maradona opalio šamar novinaru
Ostalo je još dosta vremena do početka samog prvenstva u Turskoj, kvalitet rivala odavno je poznat, a Srbija želi da se na najvećoj smotri predstavi u što boljem izdanju. "Na Svetskom prvenstvu nema ciljeva Čeka nas veoma težak posao. Samo učešće jedne male zemlje kakva je Srbija je ogroman uspeh. Mi ćemo sasvim sigurno dati sve od sebe, i to kreće od ovog trenutka, da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način na tako prestižnom takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo. Imamo jake rivale Kinu, Angolu i SAD, ali o njima ćemo više pričati kasnije, kako se bude bližilo prvenstvo." Selektorka Marina Maljković, zajedno sa stručnim štabom, pozvala je na pripreme sledeće igračice: Tamara Radočaj, Saša Čađo, Milica Dabović, Ana Dabović, Dajana Butulija, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić, Marina Marković, Jovana Rad, Tijana Ajduković, Maja Škorić, Sanja Orozović, Kristina Baltić, Sanja Mandić, Kristina Topuzović, Bojana Vulić, Milena Marjanović, Ivana Brajković, Maja Vučurović i Mirjana Beronja. Stručni štab, pored selektorke Maljković, čine: Jadranka Trkulja (tim menadžer), Dragan Ratković (trener - član komisije za žensku košarku), Bojan Janković (trener), Miloš Pađen (trener), Bogdan Bulj (skaut), Dr Đorđe Jelić (lekar). Izvor: kosarka24.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA