Најновије

Динкић иде на саслушање због афере "Галеника"?

БЕОГРАД - Бивши министар економије Млађан Динкић ће у понедељак у Специјалном тужилаштву за организовани криминал бити саслушан у вези са милионском пљачком "Галенике",  Динкић каже да је позван у својству сведока.
Динкића чека саслупање (Фото: Јутјуб)

Динкића чека саслупање (Фото: Јутјуб)

Динкић ће, наводи лист, морато да објасни да ли је као министар 2010. године учествовао у доношењу одлуке да се са рачуна "Велефарма" скине блокада "Галенике", због чега су буџет и државна фармацеутска компанија претрпели милионску штету. "Неко из државног врха је наредио руководству "Галенике" да повуче менице којима је био блокиран рачун "Велефарма". Тако је нанета милионска штета компанији, а овом одлуиком је истовремено дозвољено једној другој фармацеутској кући у немачком власништву да преко реда наплати дугове. Сумња се да је Динкић, као тадашњи министар економије, учествивао у овој одлуци".
Прочитајте још:Гасовод ипак заобилази Србију?Србија због ЕУ пропушта прилику, а Белорусија диже производњу поврћа за чак 40 одсто!
Динкић је за тај лист потврдоо да је добио позов, али тврди да неко "намерно даје погрешне информације". "Позван сам у својству сведока. Неки други људи су осумњичени", рекао је Динкић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА