Najnovije

Dinkić ide na saslušanje zbog afere "Galenika"?

BEOGRAD - Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić će u ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan u vezi sa milionskom pljačkom "Galenike",  Dinkić kaže da je pozvan u svojstvu svedoka.
Dinkića čeka saslupanje (Foto: Jutjub)

Dinkića čeka saslupanje (Foto: Jutjub)

Dinkić će, navodi list, morato da objasni da li je kao ministar 2010. godine učestvovao u donošenju odluke da se sa računa "Velefarma" skine blokada "Galenike", zbog čega su budžet i državna farmaceutska kompanija pretrpeli milionsku štetu. "Neko iz državnog vrha je naredio rukovodstvu "Galenike" da povuče menice kojima je bio blokiran račun "Velefarma". Tako je naneta milionska šteta kompaniji, a ovom odluikom je istovremeno dozvoljeno jednoj drugoj farmaceutskoj kući u nemačkom vlasništvu da preko reda naplati dugove. Sumnja se da je Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, učestvivao u ovoj odluci".
Pročitajte još:Gasovod ipak zaobilazi Srbiju?Srbija zbog EU propušta priliku, a Belorusija diže proizvodnju povrća za čak 40 odsto!
Dinkić je za taj list potvrdoo da je dobio pozov, ali tvrdi da neko "namerno daje pogrešne informacije". "Pozvan sam u svojstvu svedoka. Neki drugi ljudi su osumnjičeni", rekao je Dinkić. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA