Најновије

РС: Угрожено функционисање локалне администрације

БАЊАЛУКА - Начелници општина Пале, Источни Мостар, Србац, Козарска Дубица и Доњи Жабар незадовољни су одлуком Владе Српске о расподели прихода од индиректних пореза. Тврде да је одлука штетна по општине, јер ће добити мање новца, чиме ће бити угрожено функционисање локалне администрације.
Бањалука (Фото: Википедија)

Бањалука (Фото: Википедија)

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић каже да је због одлуке Владе о приходима од индиректних пореза и начину њихове расподеле доведено у питање функционисање дела општина у Српској.- Ту, пре свега, мислим на општине у источном делу Српске, где је већина начелника из СДС. Општини Пале у последње три године Влада Српске ускратила је три милиона КМ - рекао је Ковачевић.Он чак тврди да се одлукама Владе, као што је ова о расподели средстава од индиректних пореза, иде ка укидању општина.
Прочитајте још:Почело гранатирање кључне базе у центру ДоњецкаПутина подржава 87 одсто Руса
Потпредседник Скупштине града Источно Сарајево Небојша Попић каже да Влада Српске мора да повуче донесену одлуку, јер је противзаконита.- У супротном, своја права покушаћемо заштитити пред надлежним правосудним институцијама. Влада треба да се брине за све своје грађане, а не да појединим општинама ускраћује сва права - рекао је Попић, напоменувши да ће у наредном периоду бити одржана седница Савеза општина и градова Српске.Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је раније да је Влада Српске у складу са Законом о буџетском систему донела одлуку о учешћу општина и градова у приходима од индиректних пореза и начину њихове расподеле.У Влади тврде да је одлука правична, те да су иступи појединих начелника општина политички мотивисани с обзиром на то да се ближе избори. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА