Najnovije

RS: Ugroženo funkcionisanje lokalne administracije

BANJALUKA - Načelnici opština Pale, Istočni Mostar, Srbac, Kozarska Dubica i Donji Žabar nezadovoljni su odlukom Vlade Srpske o raspodeli prihoda od indirektnih poreza. Tvrde da je odluka štetna po opštine, jer će dobiti manje novca, čime će biti ugroženo funkcionisanje lokalne administracije.
Banjaluka (Foto: Vikipedija)

Banjaluka (Foto: Vikipedija)

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević kaže da je zbog odluke Vlade o prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodele dovedeno u pitanje funkcionisanje dela opština u Srpskoj.- Tu, pre svega, mislim na opštine u istočnom delu Srpske, gde je većina načelnika iz SDS. Opštini Pale u poslednje tri godine Vlada Srpske uskratila je tri miliona KM - rekao je Kovačević.On čak tvrdi da se odlukama Vlade, kao što je ova o raspodeli sredstava od indirektnih poreza, ide ka ukidanju opština.
Pročitajte još:Počelo granatiranje ključne baze u centru DonjeckaPutina podržava 87 odsto Rusa
Potpredsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Nebojša Popić kaže da Vlada Srpske mora da povuče donesenu odluku, jer je protivzakonita.- U suprotnom, svoja prava pokušaćemo zaštititi pred nadležnim pravosudnim institucijama. Vlada treba da se brine za sve svoje građane, a ne da pojedinim opštinama uskraćuje sva prava - rekao je Popić, napomenuvši da će u narednom periodu biti održana sednica Saveza opština i gradova Srpske.Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je ranije da je Vlada Srpske u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu donela odluku o učešću opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodele.U Vladi tvrde da je odluka pravična, te da su istupi pojedinih načelnika opština politički motivisani s obzirom na to da se bliže izbori. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA