Најновије

Откривено 207 радника "на црно"

Инспектори Министарства за рад и запошљавање пронашли су укупно 207 људи који су радили "на црно" приликом појачаног инспекцијског надзора послодаваца који се баве прерадом воћа и поврћа и који поседују хладњаче, саопштено је данас.
Фото: youngsocialists.eu

Фото: youngsocialists.eu

Само код једног послодавца на територији Зајечарског управног округа од укупно 54 затечених лица, чак 49 је било на раду на црно, док код послодавца на територији Средњобанатског управног округа од 160 затечених лица, 95 није имало закључене уговоре о раду - наводи се у саопштењу. Инспектори рада су наложили послодавцима да са свим затеченим лицима на раду "на црно" закључе уговоре о раду и да их пријаве на обавезно социјално осигурање, а против послодаваца су поднели захтеве за покретање прекршајног поступка. Инспекцијски надзори су обављени код 72 послодавца на територији Београда и 19 управних округа, а запослени "на црно" су затечени у 10 привредних субјеката.
Из рубрике:Банке у Србији се богате тако што договором дижу камате!Светска банка подржава ВучићаРусија постаје лидер у извозу житарица
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА