Најновије

Матија Бећковић: Понос у Србији помињемо само пред геј параду!

Српски песник и академик Матија Бећковић изашао је у септембру пред читаоце са сабраним делима поезије у 12 књига. Питали смо Матију да ли је прерано да заокружује стваралачки опус када се прича да је још у пуној песничкој форми:
Матија Бећковић (Фото: Медија центар(

Матија Бећковић (Фото: Медија центар(

Ако добро бројим, ово су ми четврта сабрана дела. Прва у шест, па редом: у седам, у девет и дванаест књига. По тој формули следећа ће бити у петнаест, а ко зна колико ће их се испилити до краја. Бећковић се у интервју за наш лист осврнуо на одржавање геј параде у Београду и истакао да мисли да је за похвалу и признање у Србији заслужује свако ко се било чиме поноси и због било чега парадира.
Прочитајте више:
- Коме је год до части и поноса то мора признати и не би смео заборавити. Само треба пазити да се та реч ни случајно не пише ћирилицом да је Руси не би погрешно разумели и чудили се што понос траје недељу дана и то по улицама – тврди Бећковић. Иако сматра да услове за улаза у ЕУ нећемо испунити јер их је све више, па је поделио са нама да сумња да смо више антисрпски него антиевропски настројени. - За мале народе прикладније НЕ-ТО него НАТО - рекао је Матија. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА