Najnovije

Matija Bećković: Ponos u Srbiji pominjemo samo pred gej paradu!

Srpski pesnik i akademik Matija Bećković izašao je u septembru pred čitaoce sa sabranim delima poezije u 12 knjiga. Pitali smo Matiju da li je prerano da zaokružuje stvaralački opus kada se priča da je još u punoj pesničkoj formi:
Matija Bećković (Foto: Medija centar(

Matija Bećković (Foto: Medija centar(

Ako dobro brojim, ovo su mi četvrta sabrana dela. Prva u šest, pa redom: u sedam, u devet i dvanaest knjiga. Po toj formuli sledeća će biti u petnaest, a ko zna koliko će ih se ispiliti do kraja. Bećković se u intervju za naš list osvrnuo na održavanje gej parade u Beogradu i istakao da misli da je za pohvalu i priznanje u Srbiji zaslužuje svako ko se bilo čime ponosi i zbog bilo čega paradira.
Pročitajte više:
- Kome je god do časti i ponosa to mora priznati i ne bi smeo zaboraviti. Samo treba paziti da se ta reč ni slučajno ne piše ćirilicom da je Rusi ne bi pogrešno razumeli i čudili se što ponos traje nedelju dana i to po ulicama – tvrdi Bećković. Iako smatra da uslove za ulaza u EU nećemo ispuniti jer ih je sve više, pa je podelio sa nama da sumnja da smo više antisrpski nego antievropski nastrojeni. - Za male narode prikladnije NE-TO nego NATO - rekao je Matija. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA