Најновије

Меркелова, Камерун, Лавров, Дачић... ће присуствовати "маршу солидарности" у Паризу

ПАРИЗ - У Паризу ће данас бити одржан марш солидарности ради исказивања подршке Француској након терористичких напада, али и да би одали почаст жртвама.
Француска (Фото: ДевиантАрт)

Француска (Фото: ДевиантАрт)

Позиву француског председника Франсоа Оланда, да учествују у великој антитерористичкој протестној шетњи, одазвали су се највиши функционери Европске уније и лидери европских земаља. Међу њима су и немачка канцеларка, Ангела Меркел, британски и турски премијер, Дејвид Камерон и Ахмет Давутоглу, али и шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров. У маршу ће учествовати и председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, и шеф српске дипломатије и председавајући ОЕБС-а Ивица Дачић. Француско Министарство одбране саопштило је да ће у ширем региону Париза пред велики марш као знак сећања на жртве терористичких напада бити распоређено још 500 војника. "У склопу плана за националну безбедност 'Вигипират' биће мобилисано још 250 војника у региону Ил де Франс. Тиме је група од 1.100 војника распоређена у региону Париза уз остале безбедносне агенције, како би се осигурала безбедност грађана након кризе са таоцима", истиче се у јучерашњем саопштењу. "У склопу плана 'Вигипират' широм територије Француске биће мобилисано око 1.900 војника", додаје се у саопштењу.
Прочитајте још:ФРАНЦУЗИ ДА ЛИ ЈЕ И САД СМЕШНО: Срби одговорили на тешке увреде из 1999. годинеКарикатруриста Шарлија извређао оне који су осудили напад: Нећемо подршку од Путина, Ле Пен и Папе!Вучић: „Ја сам Шарли“
Извор: РТРС  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА