Najnovije

Merkelova, Kamerun, Lavrov, Dačić... će prisustvovati "maršu solidarnosti" u Parizu

PARIZ - U Parizu će danas biti održan marš solidarnosti radi iskazivanja podrške Francuskoj nakon terorističkih napada, ali i da bi odali počast žrtvama.
Francuska (Foto: DeviantArt)

Francuska (Foto: DeviantArt)

Pozivu francuskog predsednika Fransoa Olanda, da učestvuju u velikoj antiterorističkoj protestnoj šetnji, odazvali su se najviši funkcioneri Evropske unije i lideri evropskih zemalja. Među njima su i nemačka kancelarka, Angela Merkel, britanski i turski premijer, Dejvid Kameron i Ahmet Davutoglu, ali i šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov. U maršu će učestvovati i predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, i šef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić. Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će u širem regionu Pariza pred veliki marš kao znak sećanja na žrtve terorističkih napada biti raspoređeno još 500 vojnika. "U sklopu plana za nacionalnu bezbednost 'Vigipirat' biće mobilisano još 250 vojnika u regionu Il de Frans. Time je grupa od 1.100 vojnika raspoređena u regionu Pariza uz ostale bezbednosne agencije, kako bi se osigurala bezbednost građana nakon krize sa taocima", ističe se u jučerašnjem saopštenju. "U sklopu plana 'Vigipirat' širom teritorije Francuske biće mobilisano oko 1.900 vojnika", dodaje se u saopštenju.
Pročitajte još:FRANCUZI DA LI JE I SAD SMEŠNO: Srbi odgovorili na teške uvrede iz 1999. godineKarikatrurista Šarlija izvređao one koji su osudili napad: Nećemo podršku od Putina, Le Pen i Pape!Vučić: „Ja sam Šarli“
Izvor: RTRS  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA