Најновије

Отварање ретроспективне изложбе Мила Димитријевића у УЛУС-у

БЕОГРАД - После 20 година од последње самосталне изложбе, породица београдског академског сликара Миливоја Мила Димитријевића уз подршку УЛУС-а, припремила је ретроспективну изложбу његових дела створених током четири деценије успешног рада.
Сликар велике имагинације: Мило Димитријевић (приватна архива)

Сликар велике имагинације: Мило Димитријевић (приватна архива)

Свечано отварање изложбе одржаће се данас, у четвртак 29. јануара у 19часова  у галерији УЛУС, улица Кнез Михаилова 37 и трајаће до 10. фебруара. Изложбу ће отворити новинар и књижевник Коста Димитријевић, добитник највиших књижевних награда града Београда и Републике Србије. Миливоје Мило Димитријевић је био сликар модерне опсервације са наглашеним осећајем за савремену хармонију, изразитог колорита, експресивних предела са елементима византијског културног наслеђа и нашег фреско-сликарства.
Прочитајте још:

Никита Михалков: У току је рат свим средствима против словенских народа

Поред двадесетак дела која ће бити изложена, највећу пажњу посетилаца ће привући најпознатија сликарска композиција "АКАТИСТ" која се налази у збирци Народне библиотеке Србије, као и слика "КАРЛ АПЕЛ У ВИЗАНТИЈИ", омаж познатом холандском сликару. На свечаном отварању уметнички амбијент ће свакако употпунити и 3Д мапинг Милове недовршене слике "ПОРОДИЦА", у сарадњи са Душаном Јововићем, која ће по први пут бити јавно изложена. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА