Најновије

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У МЕРКЕЛОВУ: Сутра је самит европских лидера о избеглицама

БРИСЕЛ – У седишту ЕУ сутра поподне одржаће се мини-самит лидера десет држава које се налазе дуж балканске руте којом избеглице стижу у Европску унију, а посматрачи у Бриселу слажу се да ће исход састанка зависити готово у потпуности од немачке канцеларке Ангеле Меркел.
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Портпарол Европске комисије Маргаритис Схинас саопштио је јуче да су лидери земаља, укључујући и премијера Србије Александра Вучића, потврдили учесће на ванредном самиту у Бриселу у недељу. Осим шефова држава и влада Грчке, Румуније, Бугарске, Македоније, Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Аустрије и Немачке, на самиту ће учетвовати највиши функционери ЕУ - председници Европског савета, Комисије и Парламента, као и високи комесар за избеглице Уједињених нација Антонија Гутереша. Једини изузетак је председник Македоније Никола Груевски, који је у Брисел шаље министра спољних послова Ђорђа Иванова. Схинас је новинарима у седишту Европске комисије рекао да се очекује да се самит, који је сазвао председник ЕК Жан-Клод Јункер, заврши усвајањем заједничке декларације о решавању мигрантске кризе. „Циљ је да установимо колективни, прегогранични приступ како би се променила ситуација на терену”, казао је он. Портпарол је подсетио да је став Комисије да се мигрантска криза не може решавати једностраним акцијама на националном нивоу и да на заједничке изазове треба одговарати заједничјим деловањем.
Прочитајте још:ИРАЧКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА: Нафтна империја Исламске државе – 50 милиона долара месечно, 30 хиљада барела дневно!KOРИДОР ОДБРАЊЕН: Исламисти протерани са пута Хама-Алепо
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА