Најновије

СП у кик-боксу: Четири злата за Србију

БЕОГРАД- У сектакуларниој атмосфери „Комбанк арене“ Србија је добила четири светска шампиона у кик-боксу. Као што су и обећалиНенад Пагонис, Александар Коновалов, Стефан Анђелковић и Саша Полугић приредили су доживљај за памћење пред 7000 навијача. Јаки противници нису успели да изненаде наше такмичаре, који су још једном потврдили да поседују квалитет за сам врх.
Златни Ненад Пагонис (Фото: Фејсбук)

Златни Ненад Пагонис (Фото: Фејсбук)

До светског трона у Београду први је стигао Ненад Пагонис и то по девети пут у каријери. -За противника сам имао одличног борца, тешких габарита, као што су моја висина и тежина. То су дугуљасти момци, јаки, брзи и веома спремни. Он је веома искусан, али ето успео сам да нађем решење и да га победим – изјавио је после борбе Пагонис. Током трајања финаланавијачи су гласно скандирали његово име, што му је давало додатни ветар у леђа. -Много је лепо што је оволико људи дошло, нисам очекивао овакву подршку. Стварно ми је пуно срце – пресрећан је био Пагонис. Друго злато Србији је донео Александар Коновалов, који је успео да одбрани титулу освојену на претходном СП у Бразилу. -Много сам узбуђен и срећан због победе. Драго ми је што смо сви имали велику подршку у „Арени“. Било је овде много мојих пријатеља, неки од њих су дошли из Ниша да би ме бодрили уживо. Мислим да сам овим тријумфом показао да нисам случајно светски првак, јер кад одбраниш злато стварно потврдиш да вредиш – истакао је Коновалов. Потпуну еуфорију у дворани изазвало је треће злато наше репрезентације, које је освојио Стефан Анђелковић. -Осећај је изванредан, ово ми је највећи успех у каријери. Имао сам баш искусног противника, који је прошле године био првак Европе, али ето успео сам да дођем да светске титуле – рекао је Анђелковић. Доминацију нашег националног тима потврдио је Саша Полугић. -Сваког дана док сам ишао на тренинге у Звезди, гледао сам ка „Арени“ и маштао о овом успеху. Пресрећан сам што сам успео да га остварим. Већ за седам дана ме чека меч за професионалног првака света, имам велики мотив да и ту упишем победу – закључио је Полугић. У суботу су у „Пиониру“ на програму преостала финала, а Србија има прилику за још 11 светских титула.

Освајачи медаља

Злато: Ненад Пагонис, Александар Коновалов, Стефан Анђелковић, Саша Полугић. Бронза: Сеад Буквић, Немања Пантелић, Сања Сучевић, Милена Швоња, Тијана Срдић, Фазлија Реџепи, Александар Топић, Димитрије Тадић, Љубо Јалови. У суботу се боре у финалу: Слободан Мијајловић, Теодора Марић, Александра Костић, Тамара Башић, Саида Буквић, Ајла Лукач, Диана Дабетић, Данијел Мемедовски, Александар Менковић, Анди Ђурђевић, Милутин Николић.
Прочитајте још:Босанац из најкрвавијег меча у историји ММА прозвао Хрвата: Кро Кап је тражио 250.000 евраОвај борац је добио такве батине да се укакио у гаће, буквално! (ВИДЕО)
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА