Najnovije

SP u kik-boksu: Četiri zlata za Srbiju

BEOGRAD- U sektakularnioj atmosferi „Kombank arene“ Srbija je dobila četiri svetska šampiona u kik-boksu. Kao što su i obećaliNenad Pagonis, Aleksandar Konovalov, Stefan Anđelković i Saša Polugić priredili su doživljaj za pamćenje pred 7000 navijača. Jaki protivnici nisu uspeli da iznenade naše takmičare, koji su još jednom potvrdili da poseduju kvalitet za sam vrh.
Zlatni Nenad Pagonis (Foto: Fejsbuk)

Zlatni Nenad Pagonis (Foto: Fejsbuk)

Do svetskog trona u Beogradu prvi je stigao Nenad Pagonis i to po deveti put u karijeri. -Za protivnika sam imao odličnog borca, teških gabarita, kao što su moja visina i težina. To su duguljasti momci, jaki, brzi i veoma spremni. On je veoma iskusan, ali eto uspeo sam da nađem rešenje i da ga pobedim – izjavio je posle borbe Pagonis. Tokom trajanja finalanavijači su glasno skandirali njegovo ime, što mu je davalo dodatni vetar u leđa. -Mnogo je lepo što je ovoliko ljudi došlo, nisam očekivao ovakvu podršku. Stvarno mi je puno srce – presrećan je bio Pagonis. Drugo zlato Srbiji je doneo Aleksandar Konovalov, koji je uspeo da odbrani titulu osvojenu na prethodnom SP u Brazilu. -Mnogo sam uzbuđen i srećan zbog pobede. Drago mi je što smo svi imali veliku podršku u „Areni“. Bilo je ovde mnogo mojih prijatelja, neki od njih su došli iz Niša da bi me bodrili uživo. Mislim da sam ovim trijumfom pokazao da nisam slučajno svetski prvak, jer kad odbraniš zlato stvarno potvrdiš da vrediš – istakao je Konovalov. Potpunu euforiju u dvorani izazvalo je treće zlato naše reprezentacije, koje je osvojio Stefan Anđelković. -Osećaj je izvanredan, ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Imao sam baš iskusnog protivnika, koji je prošle godine bio prvak Evrope, ali eto uspeo sam da dođem da svetske titule – rekao je Anđelković. Dominaciju našeg nacionalnog tima potvrdio je Saša Polugić. -Svakog dana dok sam išao na treninge u Zvezdi, gledao sam ka „Areni“ i maštao o ovom uspehu. Presrećan sam što sam uspeo da ga ostvarim. Već za sedam dana me čeka meč za profesionalnog prvaka sveta, imam veliki motiv da i tu upišem pobedu – zaključio je Polugić. U subotu su u „Pioniru“ na programu preostala finala, a Srbija ima priliku za još 11 svetskih titula.

Osvajači medalja

Zlato: Nenad Pagonis, Aleksandar Konovalov, Stefan Anđelković, Saša Polugić. Bronza: Sead Bukvić, Nemanja Pantelić, Sanja Sučević, Milena Švonja, Tijana Srdić, Fazlija Redžepi, Aleksandar Topić, Dimitrije Tadić, LJubo Jalovi. U subotu se bore u finalu: Slobodan Mijajlović, Teodora Marić, Aleksandra Kostić, Tamara Bašić, Saida Bukvić, Ajla Lukač, Diana Dabetić, Danijel Memedovski, Aleksandar Menković, Andi Đurđević, Milutin Nikolić.
Pročitajte još:Bosanac iz najkrvavijeg meča u istoriji MMA prozvao Hrvata: Kro Kap je tražio 250.000 evraOvaj borac je dobio takve batine da se ukakio u gaće, bukvalno! (VIDEO)
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA