Najnovije

Ruska duma predložila Generalnom tužilaštvu Rusije: Kijevski režim priznati za teroristički

Kijevski režim je postao katalizator međunarodnog terorizma, a kriminalci iz celog sveta koriste infrastrukturu tog režima za postizanje svojih zločinačkih ciljeva, poručila je potpredsednica Državne dume Ana Kuznjecova.

Parlamentarna komisija Ruske dume za istragu zločina nad decom u Kijevu planira da se obrati Generalnom tužilaštvu Ruske Federacije sa predlogom da pokrene proces priznavanja struktura kijevskog režima za terorističke organizacije, izjavila je potpredsednica Državne dume Ana Kuznjecova.

"Konačni izveštaj komisije mora da sadrži predlog da relevantne strukture, uključujući i Kancelariju generalnog tužioca, zvanično pokrenu priznanje struktura kijevskog režima za terorističku organizaciju", istakla je Kuznjecova na sastanku komisije.

Ona je navela da tokom istrage poslanici nisu uspeli samo da dokumentuju zločine kijevskog režima nad decom, već i da otkriju njegovu "terorističku i neonacističku suštinu".

"Ukrajinski kriminalci kopiraju fašističke metode zlostavljanja dece. To su ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, otmice, trgovina decom, ilegalna transplantacija i još mnogo toga", dodala je.

Osim toga, napomenula je da se terorističke metode takođe aktivno koriste "kako bi se deca navela da se uključe u destruktivne i plaćeničke akcije".

"Kao rezultat toga, kijevski režim je postao katalizator međunarodnog terorizma, a kriminalci iz celog sveta koriste infrastrukturu kijevskog režima za postizanje svojih zločinačkih ciljeva", precizirala je potpredsednica Državne dume.

Državna duma je na plenarnoj sednici 20. juna prošle godine usvojila rezoluciju o sprovođenju parlamentarne istrage o zločinima kijevskog režima nad decom.

Savet Federacije je na sednici 21. juna usvojio rezoluciju o podršci inicijativi za pokretanje parlamentarne istrage. Komisija je uključivala 13 članova Saveta Federacije i 13 poslanika Državne Dume.

SENKA ZELENSKOG ILI VLADAR IZ SENKE? Ko je Andrej Jermak, najuticajniji čovek u Kijevu?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA