Најновије

Први окршај са борцима Исламске државе на тлу Русије (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров је поделио детаље о елиминисању терориста на територији руске Републике Чеченије. Данас су тројица терориста убијена од стране снага безбедности у Грозном. Они су припремали терористичке акције на простору Чеченије, а прошли су обуку у камповима ИД-а у Сирији. 
Борба са терористима на тул Чеченије (Фото: Принтскрин јутјуб)

Борба са терористима на тул Чеченије (Фото: Принтскрин јутјуб)

"Полицајци су зауставили ауто у којем је био вођа терориста, а онда су терористи отворили ватру и ранили два полицајца. Полицајци су узвратили ватру, а један терориста је убијен. Његов идентитет нам је познат, то је Шамил Чергизов, међународно познат припадник ИД-а", рекао је Рамиз Кадиров. Одмах након тога убијена су још двојица терориста. Председник Чеченије, рекао је да је код њих пронађен експлозив ТНТ, амонијум-нитрат, мине, гранате и митраљези. "Спроведене су  истражно-оперативне радњe и идентификовани су могући саучесници групе. Исто ће се десити сваком ко покуша да ремети мир и стабилност у Чеченији и широм Русије", рекао је Рамзан Кадиров. Поред Шамила Чергизова ликвидирани су и 26-годишњи Зелимкхана Башаева и 33-годишњи Магомеда Мазаиева. Руске безбедоносне службе су већ долазиле у сукоб са симпатизерима и припадницима Исламске државе на територији Русије, али је ово био први окршај од када је 30. септембра почела руска ваздушна интервенција у Сирији. Терористичка организација Исламска држава је забрањена на територији Русије.
Прочитајте још:Ексклузивни снимак жестоких борби у близини Дамаска (ВИДЕО/ФОТО)Терористи снимили нападе руских хеликоптера у Сирији (ВИДЕО)
Извор: lifenews.ru/за Правду превео Илија Вуксановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА