Најновије

Ухапшен Светозар Маровић

ПОДГОРИЦА- Председник Политичког савета Демократске партије социјалиста Светозар Маровић приведен је јутрос око девет часова, потврђено из Управе полиције.
Светозар Маровић (фото: Јутјуб)

Светозар Маровић (фото: Јутјуб)

Маровић је приведен по налогу Специјалног тужилаштва, а у тренутку привођења налазио се у Подгорици. У овом поступку Маровића заступа адвокат Здравко Беговић, који брани и његовог сина Милоша. У току дана очекује се званично саопштење Управе полиције. Да ли је хапшењем Маровића за сада највећа откривена корупционашка афера у Црној Гори добија свој епилог? Специјални државни тужилац Миливоје Катнић наговестио је раније хапшење Маровића, истичући да је идентификован шеф организоване криминалне групе у Будви и најавио да ће ускоро истрага бити проширења и на њега у случајевима платоа на Јазу и ТО Плажа. "Тужилаштво верује да је прикупило довољно доказа за предузимање ове активности, а то је доношење наредбе за проширење истраге и у односу на организатора ове криминалне групе", рекао је Катнић. Сви кључни актери "Будванске афере" признали су да су криви за вишемилионску штету насталу на рачун Општине Будва и државе у неколико одвојених поступака. У притвору су већ Маровићев син Милош, брат Драган, стрина Мирјана, а поступак се води и против његове кћерке Милене Маровић-Богдановић и Милошеве таште Драгице Поповић. Под оптужбом за злоупотребу службеног положаја у афери "ТО Плажа" и изградњи концертног платоа на Јазу су бивши председник општине Будва Лазар Рађеновић, некадашњи потпредседник те општине Драган Маровић, премијеров саветник Александар Тичић, директор будванског Водовода и некадашњи потпредседник општине Миленко Медиговић, Новак Клисић, Ђорђе Павловић и извршни директор "Гуги комерца" Драгољуб Миловановић и још неколико општинских службеница. Сумња се да ја у ова два случаја Будва оштећена за око 10 милиона еура. Полиција је 30. новембра поднела кривичну пријаву против Лазара Рађеновића због сумње даје члан криминалне групе која је током изградње постројења за прочишћавање отпадних вода нанела штету општини. Кривичном пријавом обухваћено је још шест особа и три фирме којима су руководили. Они су, како се сумња, својим незаконитим радњама, које су предузели у вези са изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода у Будви, нанели штету општини Будва скоро 8.000.000 еура, навели су раније из полиције.
Прочитајте још:АНТИСРПСКИ ЛОБИ НА КОЛЕНИМА: Рушење „Дејтона“ није прошло у Европском парламентуАлијин син тражи да се заштићеном сведоку који је открио истину о Маркалама суди за лажно сведочењеЗАХАРОВА: Црна Гора треба да одржи референдум о уласку у НATO
Извор: cdm.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА