Најновије

Невероватно: Мислили су да је бескућник, хранили га, а он им оставио милионе!

Пре него што је Роналд Рид из градића Бретлбора у америчкој држави Вермонт умро прошлог лета, више пута се налазио у ситуацији да прима помоћ од дарежљивих људи. Међутим, овај скромни човек је одушевио јавност, када је након његове смрти објављено да је оставио 6 милиона долара локалној болници и библиотеци.
Долари (Фото: elitedaily.com)

Долари (Фото: elitedaily.com)

Пре него што је прошле године Роналд Рид преминуо у 92. години живота, његови суграђани нису имали представу да је овај дека мултимилионер. - Једна жена му је, пошто је видела да мој клијент по хладном времену носи само качкет, исплела вунену капу - испричала је његова правна заступница, Лори Рауел CNN-у. Роналд је носио стару јакну коју је копчао помоћу зихернадле, а и кошуље које је носио сваког дана су биле толико изношене да му је једном приликом човек испред њега платио доручак у оближњој кантини, мислећи да је реч о бескућнику. Можда су баш та мала добра дела инспирисала овог човека да остави траг и врати нешто локалној заједници. - Легат Роберт Рида је уплатио своје прве прилоге Меморијалној болници у Бретлбору и Бруксовој библиотеци у сумама од 4.8 милиона и 1.2 милиона долара - стоји у саопштењу за јавност Ридове адвокатице. Овај човек скромног изгледа је често посећивао болничку кантину и ту доручковао, према речима Ђине Патисон, портпаролке Меморијалне болнице. - Нико није могао да претпостави да је тај човек милионер. Када смо чули да нам је оставио толику своту новца, били смо заиста изненађени - рекла је она. Рид је учествовао у Другом светском рату, након чега је са братом радио као механичар. Пошто су продали радионицу у којој је радио, Рид је остао без посла, али није желео да се пензионише.
Прочитајте још:КАКО СМАЊИТИ РАЧУН ЗА СТРУЈУ: Апликација за заустављање струјомера!Ево како можете доћи до уља од канабиса које лечи рак! (ВИДЕО)
Овај човек се под старе дане запослио као домар у једној радњи. Коначно се пензионисао 1997. године. Иако послови којима се бавио нису били баш добро плаћени, овај човек је волео да улаже новац у акције на берзи. Зарада од дивиденди је у комбинацији са изузетно скромним начином живота довела до тога да је у тренутку смрти овај човек имао уштеђевину од чак осам милиона долара. Осим што је шест милиона долара донирао болници и библиотеци, овај невероватни човек је остатак свог богатства поделио својој породици и пријатељима. Извор: CNN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА