Најновије

Уколико пажљиво бирамо шта једемо за доручак, мање ћемо јести за ручак

Осећате глад у 10 х. За чиме ћете прво посегнути? Чувена дилема већине жена које теже извајаној фигури јесте шта унети, а шта избацити у режим исхране. Колико год се оне трудиле, казаљка на ваги стоји у месту.
Савет у исхрани Фото: geneyouin.ca

Савет у исхрани Фото: geneyouin.ca

С циљем да скину који килограм вишка, већина жена се одриче доручка, али мноштво студија је показало да то води само у вечерње преједање. Дешава вам се често да сте гладни већ око 10 ујутро, и како бисте утолили ту глад, одлазите до прве пекаре чисто да задовољите желудац до ручка. Научници и нутриционисти у новој су студији показали да нас зобена каша може задржати дуже ситима те да ћемо после таквог оброка појести мање за ручак. Студија објављена у "Annals of Nutrition & Metabolism" пратила је 36 мушкараца подељених у три групе. Прва група је за доручак јела зобену кашу, друга кукурузне пахуљице, док је трећа прескочила овај оброк, преноси тпортал.хр. Три сата после првог оброка испитаници су бележили колико су гладни, али и давали узорке крви на анализу. У време ручка добили су текући оброк, па су им научници рекли да попију онолико колико је потребно да би се осећали ситима. Водитељ студије из њујоршке болнице Светог Луке, Ален Гелибтер потврдио је како су испитаници из прве групе били мање гладни од осталих, па су појели 30 одсто мање оброка за ручак.
Прочитајте још:Недостатак физичке активности чешћи узрок смртности у Европи од гојазности
Зобена каша има пуно више влакана од осталих сличних намирница, али и састојак ацетаминофен, због чега научници сматрају да дуже остаје у желуцу и чини нас ситима. Сада знате шта треба урадити ако осетите глад и куда поћи по намирнице - у пекару или у продавницу здраве хране. Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА