Најновије

Oд српске 63. падобранске бригаде до снага Новорусије (ВИДЕО/ФОТО)

ДОЊЕЦК - Српски добровољац  Дејан Вујић у изјави за "Русвесна" говорио је о својим мотивима доласка у Доњецку Народну Републику и свом путу до фронта. Вујић је испричао да је био припадник српске 63. падобранске бригаде.
Дејан Вујић у Новорусији (Фото: Фејсбук)

Дејан Вујић у Новорусији (Фото: Фејсбук)

- Зовем се Дејан Вујић, ја сам Србин, дошао сам у Доњецку Народну Републику да помогнем својој браћи у борби против украјинске  хунте. Последње две године сам живео у Белорусији,  у Минску. На почетку сукоба у Украјини дуго сам размишљао како могу помоћи својој словенској православној браћи против тих украјинских фашиста који убијају свој народ јер тако од њих тражи Америка и Запад - каже Вујић. Он је испричао и о свом ранијем војном искуству у Србији. - Ја сам раније био 63. падобранска бригада, људи у Србији знају да је то елитна српска  војна бригада. Размишљао сам колико ја могу помоћи својој браћи у праведној борби, а та је борба сто посто праведна. Дошао сам апсолутно својом вољом као добровољац без новчане или било какве надокнаде  - објашњава он. Вујић је испричао и како је нашао контакт да би се прикључио добровољцима. - На интернету сам нашао контакт на сајту dobrovolec.org, а и преко Фејсбука сам гледао како људи који су већ били на фронту  показују злочине украјинских фашиста. Чак иако нас наша држава кажњава због тога што смо овде, сматрао сам да је истина и правда изнад људи и личних интереса. Наша дела остају за нама, Бог нам може судити а не нека тамо Влада - одлучан је Вујић.
Прочитајте још:Украјина сада увећава војскуСнајпериста Дејан Берић: Не знам шта се дешава са људима у Србији, пропагандом су их убили у појам
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА