Најновије

Србин кренуо на Берлин да би прикупо новац за Новорусију

БРАТИСЛАВА - Након што је прошлог јула заталасао јавност када је још увек непризнату Републику Луганск позвао на пријатељски меч у Србију, председник ФК Нови Сад и уредник Војвођанских новина Томислав Ловрековић кренуо је у нову несвакидашњу акцију подршке Новорусији. Он већ неклолико дана обилази европске престонице како би кроз разговор са грађанима и организацијама, подигао свест и разбио пропагандни ланац о Новорусији, али и прикупио средства за помоћ цивилном становништву тамо.
Toмислав Ловрековић (Фото: Јутјуб)

Toмислав Ловрековић (Фото: Јутјуб)

Он је до сада обишао Будимпешту и Беч, а тренутно је у Братислави и каже да је задовољан реакцијом грађана ЕУ. Он очекује да се у акцију укључе и патриотске и антиевропске, односно антинато снаге у тим земљама, са којима је имао низ, како каже, конструктивних разговора. - Очекујем да се Србија и српске земље укључе у ову акцију и да скупимо довољно средстава за братски народ. Свако од нас је морално и људски дужан да помогне браћу која су се жртвовала, подржавала нас и гинула за нас деведесетих - истиче Ловрековић, који додаје да ће уплате и трансакције бити крајње транспарентне и јавне. Он у иностранству спава по хостелима, метроима и прихватилиштима Црвеног крста, путује стопирајући, али истиче да му ништа није тешко када је у питању ова хумана мисија. Ловрековић планира да обиђе још Стразбур Праг и Берлин како би прикупио средства са Новорусију. Он каже за Правду да је његову акцију подржало и Министарство спољних послова ДНР.
За оне који желе да помогну из Србије Ловрековић каже да грађани Србије који желе да се укључе у ову акцију и пошаљу помоћ цивилима у Новорусији могу да уплате новац на рачун 340-3210611078 у Ерсте банци. Прочитајте још:РУСИ ВРИШТЕ ОД СМЕХА: Амерички војник учи Украјинце да користе стари руски бацач граната (ВИДЕО)Министарство одбране Русије: Атомске подморнице у Доњецк, ратне бродове у Луганск…
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА