Најновије

Младеновић: Традиционалне породичне вредности су задатак свих нас

БEOГРAД - Савремена породица претворила се у скуп поjединаца коjи живе паралелне животе у истом стамбеном простору, Србиjа се децениjама налази у огромноj демографскоj кризи и одбрана традиционалних породичних вредности задатак jе свих нас, речено jе вечерас на Регионалном скупу светског конгреса породица "Природна породица и породично друштво - изазови 21. века".
Андреја Младеновић (Фото: ЈуТЈуб)

Андреја Младеновић (Фото: ЈуТЈуб)

Kако jе рекао домаћин скупа, заменик градоначелника Београда и представник Центра за заштиту породице Aндреjа Mладеновић, изазови са коjима се породице у Србиjи суочаваjу су све броjниjи. "Утицаj коjи Српска православна црква има у друштву изузетно jе значаjан и представља наjвећу брану уништењу породице и прихватању неких нових вредности коjе нису своjствене нашем народу и држави", рекао jе Mладеновић. Oн jе нагласио да СПЦ има духовну, државотворну и цивилизациjску улогу у обликовању, очувању и развиjању идентитета српског народа и, како jе рекао, са правом jе институциjа од наjвећег поверења. Mладеновић jе истакао да демографска политика има наjвећи стратешки значаj за Србиjу, jер, како jе рекао, за државу и друштво се може рећи да су успешни само ако jе демографско стање у земљи задовољаваjуће. "Заjедничким снагама морамо популаризовати породицу, здрав облик живота и борбу за праве традиционалне вредности, коjе би довеле до раста наталитета и демографске обнове наше нациjе. Oчување традиционалног облика породице jе гарант правог и сигурног пута ка бољоj будућности", каже Mладеновић. Изасланик српског патриjарха, епископ Aрсениjе рекао jе да jе савремена породица оптерећена многоброjним проблемима, сиромаштвом, насиљем, алкохолизмом, наркоманиjом и међусобном отуђеношћу њених чланова, коjи трагаjу за сопственим путевима слободе и самосталности. "Савремена породица претворила се у скуп поjединца коjи живе паралелне животе у истом стамбеном простору. Све ово доводи до кризе идентитета и улоге породице као основне ћелиjе и нуклеуса друштвене структуре", рекао jе епископ.
Прочитајте још:СРАМОТА: Покрадена деца у Цркви Светог МаркаКРВАВА ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА: Син убио оца чекићем!
Oн jе нагласио да рад тог међународног скупа има огроман значаj, нарочито када имамо у виду чињеницу да jе то први скуп те врсте у Србиjи и у окружењу. Скуп jе организовао Центар за заштиту породице, одржан jе у Скупштини града Београда, а говорили су и председник Патриjаршиjске комисиjе за породицу Руске православне цркве, протоjереj Димитри Смирноф, директор за комуникациjе светског конгреса породица Дон федер и члан Патриjаршиjске комисиjе за породицу Руске православне цркве Aлексеj Kомов. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА