Najnovije

Mladenović: Tradicionalne porodične vrednosti su zadatak svih nas

BEOGRAD - Savremena porodica pretvorila se u skup pojedinaca koji žive paralelne živote u istom stambenom prostoru, Srbija se decenijama nalazi u ogromnoj demografskoj krizi i odbrana tradicionalnih porodičnih vrednosti zadatak je svih nas, rečeno je večeras na Regionalnom skupu svetskog kongresa porodica "Prirodna porodica i porodično društvo - izazovi 21. veka".
Andreja Mladenović (Foto: JuTJub)

Andreja Mladenović (Foto: JuTJub)

Kako je rekao domaćin skupa, zamenik gradonačelnika Beograda i predstavnik Centra za zaštitu porodice Andreja Mladenović, izazovi sa kojima se porodice u Srbiji suočavaju su sve brojniji. "Uticaj koji Srpska pravoslavna crkva ima u društvu izuzetno je značajan i predstavlja najveću branu uništenju porodice i prihvatanju nekih novih vrednosti koje nisu svojstvene našem narodu i državi", rekao je Mladenović. On je naglasio da SPC ima duhovnu, državotvornu i civilizacijsku ulogu u oblikovanju, očuvanju i razvijanju identiteta srpskog naroda i, kako je rekao, sa pravom je institucija od najvećeg poverenja. Mladenović je istakao da demografska politika ima najveći strateški značaj za Srbiju, jer, kako je rekao, za državu i društvo se može reći da su uspešni samo ako je demografsko stanje u zemlji zadovoljavajuće. "Zajedničkim snagama moramo popularizovati porodicu, zdrav oblik života i borbu za prave tradicionalne vrednosti, koje bi dovele do rasta nataliteta i demografske obnove naše nacije. Očuvanje tradicionalnog oblika porodice je garant pravog i sigurnog puta ka boljoj budućnosti", kaže Mladenović. Izaslanik srpskog patrijarha, episkop Arsenije rekao je da je savremena porodica opterećena mnogobrojnim problemima, siromaštvom, nasiljem, alkoholizmom, narkomanijom i međusobnom otuđenošću njenih članova, koji tragaju za sopstvenim putevima slobode i samostalnosti. "Savremena porodica pretvorila se u skup pojedinca koji žive paralelne živote u istom stambenom prostoru. Sve ovo dovodi do krize identiteta i uloge porodice kao osnovne ćelije i nukleusa društvene strukture", rekao je episkop.
Pročitajte još:SRAMOTA: Pokradena deca u Crkvi Svetog MarkaKRVAVA PORODIČNA TRAGEDIJA: Sin ubio oca čekićem!
On je naglasio da rad tog međunarodnog skupa ima ogroman značaj, naročito kada imamo u vidu činjenicu da je to prvi skup te vrste u Srbiji i u okruženju. Skup je organizovao Centar za zaštitu porodice, održan je u Skupštini grada Beograda, a govorili su i predsednik Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske pravoslavne crkve, protojerej Dimitri Smirnof, direktor za komunikacije svetskog kongresa porodica Don feder i član Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske pravoslavne crkve Aleksej Komov. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA