Најновије

Олимпијакос у финалу Евролиге

МАДРИД - Кошаркаши атинског Олимпијакоса пласирали су се у финале завршног турнира Евролиге савладавши вечерас у првој полуфиналној утакмици екипу московског ЦСКА са 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).
Баскет (Фото: filipinotimes.ae)

Баскет (Фото: filipinotimes.ae)

Грчки тим направио је спектакуларан преокрет у завршници драматичног сусрета, а јунак је био искусни Василис Спанулис, који је постигао 11 поена у последњих пет минута, укључујући невероватну тројку девет секунди пре звука сирене којом је, практично, и решен победник. Фаворизовани Московљани били су бољи и сигурнији у већем делу утакмице, имали су и вођство од 11 поена (61:52), али су у завршници несхватљиво пали у игри. Томе је значајно допринело и нешто слабије издање главне узданице, српског плејмејкера Милоша Теодосића, који није имао своје вече. За 23 минута проведених на паркету убацио је осам поена, уз пет асистенција. Олимпијакос је на мајсторски начин искористио све грешке противника и потпуно заслужено изборио треће финале фајнал-фора у последње четири године. Уз Спанулиса, грчки клуб до тријумфа су предводили Принтезис са 14 и Слукас са 10 поена, док су у екипи ЦСКА најефикаснији били Де Коло са 18 и Каун са 11.
Прочитајте још:Јувентус ремијем у Мадриду стигао до нове шансе за европску крунуБајерну победа, Барселони финале
У борби за четврту титулу Олимпијакос чека победника другог полуфиналног сусрета, у којем од 21 сат играју Реал Мадрид и Фенербахче. Финале завршног турнира Евролиге на програму је у недељу од 20 сати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА