Најновије

Лавров објаснио ко и зашто је на "црној листи"!

МОСКВА – На руској „црној листи” налазе се особе које активно подржавају прошлогодишњи државни преврат у Украјини, изјавио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, одбацујући тврдње ЕУ о произвољности и неоснованости листе и наводећи да је Русија одговорила сразмерно и у мањем обиму него што су то једностране санкције ЕУ Русији.
Лавров (Фото: ЈуТјуб)

Лавров (Фото: ЈуТјуб)

„Санкције које су уведене, односе се на званичнике који су на најактивнији начин подржавали државни преврат, после ког су Руси у Украјини подвргнути прогонима и дискриминацији”, казао је Лавров а преноси ТАСС. Шеф руске дипломатије је рекао да се дискриминација спроводи упркос многобројним конвенцијама, чија је учесница Украјина, а које захтевају заштиту права националних мањина и група. „Украјина је недавно одустала од примене одговарајућих конвенција на територији Доњецког басена и ми поново нисмо чули ништа од ЕУ”, рекао је Лавров.
Прочитајте још:Амерички добровољац у ДНР испричао о језивом злочину Украјинаца па одржао лекцију сународницима у САД (ВИДЕО)Америчка морнарица објавила снимак прелета руског Сухоја! (ВИДЕО)
„Све зависи од наших партнера, од њиховог разумевања ситуације и способности да не крију истину и претварају се да не разумеју шта се догађа”, додао је руски министар иностраних послова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА