Најновије

ОРИЋЕВИ БОЛЕСНИЦИ: Ово је песма која велича Насера Орића и божићни масакр у Кравици! (ВИДЕО)

РЕПУБЛИКА СРПСКА - На Интернету се може наћи песма којом "муслимански живаљ" у Босни и Херцеговини велича лик и дело свог "хероја" Насера Орића. Песма носи назив "Честитамо вам Божић!" и она велича масакр у Кравици код Братунца који су на подмукао начин извршиле снаге Насера Орића, а снимак који објављујемо је живо извођење песме на "вашару" у месту Илијаш код Сарајева.
Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

У уводном делу песме, она се посвећује Насеру Орићу и његовој 28. дивизији у част злочина над Србима на Божић 1993. године у селу Кравица код Братунца. Гротескан текст и начин певања додатно сведочи о неоусташкој идеологији и болесном фанатизму којим су задојени они који величају монструозни злочин у селу Кравица. Покољ у Кравици се десио на Божић 7. јануара 1993. у српском селу Кравица надомак Братунца, када су муслиманске снаге тадашње војске БиХ, од око 3000 војника, предвођене Насером Орићем напале село које је бранила сеоска стража. Током напада снага Насера Орића у борби штитећи одступницу око 1000 избеглица из Кравице, али и становника околних села Шиљковићи, Јежештица, Бањевићи, погинуло је 49 људи (по неким подацима 46), док је неколико села спаљено до темеља. Убијени су били становници села, од којих су неки управо напуштали цркву после божићне службе. Жртве масакра су осим припадника сеоске страже били и деца и старци. Најмлађа жртва, Владимир Гајић, је имао само четири године а Новица Богићевић четрнаест, док су међу жртвама и Владимир Стојановић од 78, Ристо Поповић 73, а најстарија жртва Мара Божић је имала 84 године. Рањених је било 82 док је током целог рата Кравица изгубила 158 мештана. Спаљено је 690 кућа и помоћних објеката, црква је сравњена са земљом а гробља су уништена и гробови прекопани. Пре паљевине је извршена општа пљачка од стране више хиљада цивила који су заједно са војницима војске БиХ учествовали у нападу.
Прочитајте још:Кад Новорускиња запуца! (ВИДЕО)ОРИЋЕВИ КОЉАЧИ: Срби, Дрина ће вам бити Јасеновац!
Избеглице су по највећој зими и дубоком снегу прегазиле реку Дрину и прешле у Србију. У марту 1993. војска Републике Српске је започела контраофанзиву и након 70 дана поново заузела Кравицу. Тек тада су мештани села Кравице на братуначком гробљу могли да сахране своје мртве. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА