Najnovije

ORIĆEVI BOLESNICI: Ovo je pesma koja veliča Nasera Orića i božićni masakr u Kravici! (VIDEO)

REPUBLIKA SRPSKA - Na Internetu se može naći pesma kojom "muslimanski živalj" u Bosni i Hercegovini veliča lik i delo svog "heroja" Nasera Orića. Pesma nosi naziv "Čestitamo vam Božić!" i ona veliča masakr u Kravici kod Bratunca koji su na podmukao način izvršile snage Nasera Orića, a snimak koji objavljujemo je živo izvođenje pesme na "vašaru" u mestu Ilijaš kod Sarajeva.
Naser Orić (Foto: JuTjub)

Naser Orić (Foto: JuTjub)

U uvodnom delu pesme, ona se posvećuje Naseru Oriću i njegovoj 28. diviziji u čast zločina nad Srbima na Božić 1993. godine u selu Kravica kod Bratunca. Groteskan tekst i način pevanja dodatno svedoči o neoustaškoj ideologiji i bolesnom fanatizmu kojim su zadojeni oni koji veličaju monstruozni zločin u selu Kravica. Pokolj u Kravici se desio na Božić 7. januara 1993. u srpskom selu Kravica nadomak Bratunca, kada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH, od oko 3000 vojnika, predvođene Naserom Orićem napale selo koje je branila seoska straža. Tokom napada snaga Nasera Orića u borbi štiteći odstupnicu oko 1000 izbeglica iz Kravice, ali i stanovnika okolnih sela Šiljkovići, Ježeštica, Banjevići, poginulo je 49 ljudi (po nekim podacima 46), dok je nekoliko sela spaljeno do temelja. Ubijeni su bili stanovnici sela, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Žrtve masakra su osim pripadnika seoske straže bili i deca i starci. Najmlađa žrtva, Vladimir Gajić, je imao samo četiri godine a Novica Bogićević četrnaest, dok su među žrtvama i Vladimir Stojanović od 78, Risto Popović 73, a najstarija žrtva Mara Božić je imala 84 godine. Ranjenih je bilo 82 dok je tokom celog rata Kravica izgubila 158 meštana. Spaljeno je 690 kuća i pomoćnih objekata, crkva je sravnjena sa zemljom a groblja su uništena i grobovi prekopani. Pre paljevine je izvršena opšta pljačka od strane više hiljada civila koji su zajedno sa vojnicima vojske BiH učestvovali u napadu.
Pročitajte još:Kad Novoruskinja zapuca! (VIDEO)ORIĆEVI KOLJAČI: Srbi, Drina će vam biti Jasenovac!
Izbeglice su po najvećoj zimi i dubokom snegu pregazile reku Drinu i prešle u Srbiju. U martu 1993. vojska Republike Srpske je započela kontraofanzivu i nakon 70 dana ponovo zauzela Kravicu. Tek tada su meštani sela Kravice na bratunačkom groblju mogli da sahrane svoje mrtve. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA