Најновије

БЖЕЖИНСКИ: Русија и САД су одавно у хладном рату, али правог – неће бити

Најпознатијии западни русофоб – амерички геополитичар Збигњев Бжежински, који је био саветник Џимија Картера за националну безбедност – поново је апеловао на САД и НАТО да учине све што је потребно да увере Русију да Украјина никада неће бити примљена у западну војну алијансу.
Збигњев Бжежински (Фото: tvn24.pl)

Збигњев Бжежински (Фото: tvn24.pl)

Истовремено се заложио за испоруке Украјини одбрамбеног оружја и за „фински модел” њеног приближавања Европској унији. Бжежински наглашава да није у интересу ни Запада ни Украјине да „иритирају Русију”. Он је истовремено похвалио Ангелу Меркел за ангажовање поводом украјинске кризе: „Меркел је досад урадила изванредно добар посао. Председник Обама за то време решава друге проблеме, на пример – на Блиском Истоку”. Ово је био његов одговор поводом опаске немачких новинара да су САД фактички предале Меркеловој „водећу улогу у регулисању украјинске кризе”. Бжежински је оценио да се „Русија и САД одавно налазе у стању хладног рата”, али је изразио увереност да међу њима неће доћи до правог рата. Његова завршна оцена поводом Украјине, односно препорука званичном Вашингтону, гласи: „Уместо што се говори о санкцијама против Русије и што се она оптужује, председник Обама морао би разрадити свеобухватни план за решење конфликта у Украјини. План који би био прихватљив за обе стране”.
Прочитајте још:СУДЊИ ДАН: Ово је наследник Терминатора у руској армијиХарковски партизани: Чекамо прави тренутак за устанак, а он је све ближи!
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА