Најновије

ДУРАКОВИЋ НИЈЕ ЧУО ЗА НАТО УРАНИЈУМ: Сребреница је највећи злочин после холокауста!

СРЕБРЕНИЦА - Градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић данас је на комеморацији поводом 20 година од злочина у Сребреници подсетио да је то био "геноцид и највећи злочин после холокауста", да су у њему нестале читаве породице босанских муслимана, али да се први пут у историји догађа да се трага за сваком појединачном жртвом, да се свакој жртви враћа идентитет.
Дураковић (Фото: ЈуТјуб)

Дураковић (Фото: ЈуТјуб)

Сребреница због тога постаје симбол цивилизације, рекао је Дураковић који је запитао да ли би "било боље да смо били агресивнији, да ли би нас сви боље схватили када би имали разлога да нас се боје", а затим додао да одговор на то увек пронађе кад дође у Поточаре. "Тада схватим да смо добро изабрали, љубав уместо мржње, правду уместо неправде, живот уместо смрти. Остали смо своји, једноставни људи, као што су то били наши вољени, остали смо човечни", рекао је Дураковић. Међу првима у Поточаре данас је стигао премијер Србије Александар Вучић, а дошли су и бивши амерички председник Бил Клинтон, , бивша државна секретарка САд Медлин Олбрајт, председница Хрватске Колинда Грабар Китановић, члан Председништва БиХ Бакир Изетбегових, главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц, шефица европске дипломатије Федерика Могерини, председник Турске Ахмет Давутоглу, словеначки председник Борут Пахор... Подсећамо, НАТО алијанса је бомбардовала територије насељене Србима, у Србији, Црној Гори, БиХ (Републици Српској) и Хрватској (Републици Српској Крајини), забрањеним плутонијумским, уранијумским, фосфорним и касетним бомбама, те од последица НАТО бомбардовања – према анализи више независних домаћих и страних комисија – сваке године у Србији умре између 10 и 30 хиљада, а неке процене иду до чак 80 хиљада људи. Све комисије, на свим поменутим територијама, сложне су да је пораст канцерогених обољења, који се бележи у периоду од 1999. године, несумњиво последица НАТО бомбардовања и прогнозирају да ће тренд ширења канцерогених обољења расти у деценијама пред нама. Статистички гледано, за последњих деценију и по, од НАТО уранијума и плутонијума је умрло – гледајући према наведеним проценама независних комисија – најмање (апсолутно сигурно) 150 хиљада до максималних (највећи пројектован број од стране независних комисија) милион и 200 хиљада људи. Монструозно НАТО бомбардовање српског народа на територији бивше Југославије је без сумње убедљиво највећи и истински геноцид на тлу Европе после Другог светског рата, он још увек траје и прети да буде највећи геноцид на тлу Европе 20. и 21. века.
Прочитајте још:ПЕТРОВДАНСКО СЕЋАЊЕ НА СРПСКЕ ЖРТВЕ: Муслимани годинама спремали рат и геноцид!Генерал Ратко Младић у Сребреници: Је#о те Бог смотана! (ВИДЕО)
Извор: Блиц / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА