Najnovije

DURAKOVIĆ NIJE ČUO ZA NATO URANIJUM: Srebrenica je najveći zločin posle holokausta!

SREBRENICA - Gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković danas je na komemoraciji povodom 20 godina od zločina u Srebrenici podsetio da je to bio "genocid i najveći zločin posle holokausta", da su u njemu nestale čitave porodice bosanskih muslimana, ali da se prvi put u istoriji događa da se traga za svakom pojedinačnom žrtvom, da se svakoj žrtvi vraća identitet.
Duraković (Foto: JuTjub)

Duraković (Foto: JuTjub)

Srebrenica zbog toga postaje simbol civilizacije, rekao je Duraković koji je zapitao da li bi "bilo bolje da smo bili agresivniji, da li bi nas svi bolje shvatili kada bi imali razloga da nas se boje", a zatim dodao da odgovor na to uvek pronađe kad dođe u Potočare. "Tada shvatim da smo dobro izabrali, ljubav umesto mržnje, pravdu umesto nepravde, život umesto smrti. Ostali smo svoji, jednostavni ljudi, kao što su to bili naši voljeni, ostali smo čovečni", rekao je Duraković. Među prvima u Potočare danas je stigao premijer Srbije Aleksandar Vučić, a došli su i bivši američki predsednik Bil Klinton, , bivša državna sekretarka SAd Medlin Olbrajt, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitanović, član Predsedništva BiH Bakir Izetbegovih, glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, predsednik Turske Ahmet Davutoglu, slovenački predsednik Borut Pahor... Podsećamo, NATO alijansa je bombardovala teritorije naseljene Srbima, u Srbiji, Crnoj Gori, BiH (Republici Srpskoj) i Hrvatskoj (Republici Srpskoj Krajini), zabranjenim plutonijumskim, uranijumskim, fosfornim i kasetnim bombama, te od posledica NATO bombardovanja – prema analizi više nezavisnih domaćih i stranih komisija – svake godine u Srbiji umre između 10 i 30 hiljada, a neke procene idu do čak 80 hiljada ljudi. Sve komisije, na svim pomenutim teritorijama, složne su da je porast kancerogenih oboljenja, koji se beleži u periodu od 1999. godine, nesumnjivo posledica NATO bombardovanja i prognoziraju da će trend širenja kancerogenih oboljenja rasti u decenijama pred nama. Statistički gledano, za poslednjih deceniju i po, od NATO uranijuma i plutonijuma je umrlo – gledajući prema navedenim procenama nezavisnih komisija – najmanje (apsolutno sigurno) 150 hiljada do maksimalnih (najveći projektovan broj od strane nezavisnih komisija) milion i 200 hiljada ljudi. Monstruozno NATO bombardovanje srpskog naroda na teritoriji bivše Jugoslavije je bez sumnje ubedljivo najveći i istinski genocid na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, on još uvek traje i preti da bude najveći genocid na tlu Evrope 20. i 21. veka.
Pročitajte još:PETROVDANSKO SEĆANJE NA SRPSKE ŽRTVE: Muslimani godinama spremali rat i genocid!General Ratko Mladić u Srebrenici: Je#o te Bog smotana! (VIDEO)
Izvor: Blic / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA