Најновије

Све чешће девојчице одлазе на абортус: Ево колико година је имала најмлађа

Најмлађа пацијенткиња која је примљена у Клинику за гинекологију и акушерство КЦС и којој је извршен легалан прекид трудноће у Београду имала је само 14 година.
Илустрација (Фото: pixabay)

Илустрација (Фото: pixabay)

Ова Београђанка је на интервенцију дошла у пратњи своје мајке, што је најчешћи случај са тако младим девојкама. Практично, девојчицама. "Приликом извршења абортуса ретке су ситуације када девојчица дође у пратњи партнера. За све ове године рада девојке долазе са мамом, јер родитељи и даље имају најважнију улогу у њиховом животу", истиче професор Александар Стефановић са Клинике за гинекологију и акушерство. У "Народном фронту" је пак забележен случај извршења абортуса на петнаестогодишњакињи, а дневно у овој установи зна да буде и до шест прекида трудноће. "Дешава се да девојчице поново направе исту грешку и да се врате код нас како бисмо им поново одрадили абортус", прича директорка "Народног фронта" проф. др Снежана Ракић. У Београду се абортуси обављају у Клиници за гинекологију и акушерство КЦС, ГАК "Народни фронт", КБЦ "Звездара", КБЦ "Земун", Инстититуту за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић", Војномедицинској академији и у 17 приватних здравствених институција. Према подацима Градског завода за јавно здравље Београд, највећи број прекида трудноћа се обави у ГАК "Народни фронт" (чак 51,3 одсто, од чега 1,2 одсто чине малолетнице). У Београду је у 2014. години регистровано 3.480 прекида трудноће. На Војномедицинској академији до сада није рађен абортус код пацијенткиња млађих од 17 година. Ови захвати се одрађују само одређеним данима - понедељком, уторком, четвртком.
Прочитајте још:Рецепт стар 5.000 година: Користите га на сваких 5 година и заборавите на болести!БОЛ У ЛЕЂИМА: Довољно је само 15 минута вежбања
Извор: Блиц/24 сата

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА