Најновије

ЕУ импресионирана прихватом избеглица у Србији

Европска унија је импресионирана организацијом прихвата илегалних имиграната од стране српске владе и надлежних служби, изјавио је шеф Делегације ЕУ у Србији.
Мигранти (Фото: centridamasco.eu)

Мигранти (Фото: centridamasco.eu)

Премијер Србије Александар Вучић се састао у Београду са Мајклом Давенпортом и том приликом они су разговарали о наставку дијалога Београда и Приштине у уторак у Бриселу, ситуацији у региону и великом приливу миграната. Премијер Вучић и амбасадор Давенпорт разговарали су и о могућности да Европска унија помогне опремање будућег прихватног центра за имигранте у Београду. Говорећи о ситуацији у региону, премијер Вучић је рекао да је Србија опредељена за политику која Западном Балкану доноси стабилност. Он је најавио да ће у том смислу иступити и на Конференцији у Бечу 27. августа. Српски премијер рекао је да је за Владу Србије важно да се постигне договор о Заједници српских општина, као делу Бриселског споразума, као и о телекомуникацијама, енергетици и „Парку мира“ у Косовској Митровици, али искључиво уз поштовање државних интереса Србије. Говорећи о ситуацији у региону, премијер Вучић је поновио опредељеност за политику која Западном Балкану доноси стабилност и најавио да ће у том смислу иступати и на Конференцији у Бечу 27. августа.
Прочитајте још:Ко то шаље мигранте баш у Европу?ФРКА У СПС: Социјалистима опао рејтинг, Дачић у паници!Амерички политиколог: Вашингтон већ говори о две Украјине
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА