Najnovije

EU impresionirana prihvatom izbeglica u Srbiji

Evropska unija je impresionirana organizacijom prihvata ilegalnih imigranata od strane srpske vlade i nadležnih službi, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji.
Migranti (Foto: centridamasco.eu)

Migranti (Foto: centridamasco.eu)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se sastao u Beogradu sa Majklom Davenportom i tom prilikom oni su razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u utorak u Briselu, situaciji u regionu i velikom prilivu migranata. Premijer Vučić i ambasador Davenport razgovarali su i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za imigrante u Beogradu. Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost. On je najavio da će u tom smislu istupiti i na Konferenciji u Beču 27. avgusta. Srpski premijer rekao je da je za Vladu Srbije važno da se postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, kao i o telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije. Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je ponovio opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.
Pročitajte još:Ko to šalje migrante baš u Evropu?FRKA U SPS: Socijalistima opao rejting, Dačić u panici!Američki politikolog: Vašington već govori o dve Ukrajine
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA