Најновије

Исламска држава прети Русији

Ова терористичка организација је већ саопштила да је напала војну базу у Дагестану, али није јасно о каквом је нападу реч, јер никаквих доказа о њему нема.
Спремни на све (Фото: Јутјуб)

Спремни на све (Фото: Јутјуб)

По мишљењу експерата, само саопштење Исламске државе говори да борци који су заузели део Сирије и Ирака покушавају да ставе Русију у исти ред са другим земљама које се налазе под њиховим утицајем.
Таква саопштења и претње су својеврсна самореклама, сматра члан експертског савета Комитета Државне думе за безбедност и борбу против корупције, историчар Алексеј Плотников.
"Исламска држава активно води борбу у информационој арени. И у тој сфери је потребно нанети Русији терористичке ударце. Знам да се већ улажу одређени напори да се припреме одговарајуће антипропагандне мере", рекао је Плотников.
Истовремено, реална војна претња од Исламске државе за Русију тренутно не постоји, уверен је он.
"Постоји потенцијална претња. Али она је много нижа него у земљама Блиског и Средњег истока. Тамо је то очигледно, а за нас је питање времена. То нам даје одређену временску предност како бисмо се припремили за могућу претњу и елиминисали је уколико се приближи", навео је експерт.
Према његовим речима, таква припрема је већ у току и даје резултате.
"Супротстављање Исламској држави дешава се на пропагандном пољу. Специјалне службе прате агитаторе и оне који врбују терористе. Имамо и неопходне оружане формације за одбијање конкретних војних напада уколико дође до тога", рекао је Алексеј Плотников.
Прочитајте још:
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА