Најновије

ПРОТЕСТИ У ПОДГОРИЦИ: Не идемо док не падне Мило

ПОДГОРИЦА- Пред Скупштином Црне Горе, на некадашњој Немањиној обали у центру Подгорице, на месту где су и пре 27 година почели грађански протести који су довели до рушења тадашњег социјалистичког режима, после дугих припрема и најава прексиноћ се окупило неколико хиљада незадовољних грађана из целе Црне Горе предвођених лидерима Демократског фронта и још неких опозиционих партија који су нагласили да су одлучни да остану све док не падне режим Мила Ђукановића!
Не иду док не падне Мило( Фото: Танјуг принтскрин)

Не иду док не падне Мило( Фото: Танјуг принтскрин)

Како је власт јуче на сва звона објављивала да је протест пропао и да је било највише 3.000 људи, већ сама чињеница да је протест почео и да се пред парламентом окупило барем двоструко више незадовољних од броја који признаје власт и њој наклоњени медији представљају велики успех. Јер, власт је данима све чинила да обесмисли протесте, а полиција отвореним претњама да обесхрабри оне који су на овај начин желели да изразе своје незадовољство. На поруке званичника да се власт добија и губи само на изборима, протестанти су прексиноћ одговорили подсећањем да је и садашња власт, која на челу са Ђукановићем већ више од 25 година држи кормило државе, дошла с улице после истих оваквих протеста и да се они неће разићи све док не падне Ђукановићева влада, односно док не пристане на формирање прелазне, мешовите владе која може припремити фер и демократске изборе. А да се не шале потврдили су тако што су испред парламента и у парку испред скупштинског здања разапели на десетине шатора, одлучни да у њима остану све док Ђукановић не истакне белу заставу и не пристане на њихове услове: - Користећи овај опробани демократски метод ванинституционалне борбе, који је дао позитивне резултате у свим државама где је примењен, демократска опозиција и слободни грађани Црне Горе одлучили су да остану на овом платоу до испуњења захтева. Нећемо пристати на било какве уцене и половична решења поводом наших легитимних захтева - поручио је Страхиња Булајић, један од лидера Демократског фронта. Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије, рекао је да нико не жели власт освојену на улици. - Хоћемо да до власти дођемо на изборима, али не прихватамо и не дамо да нас било ко краде на тим изборима. Крађе трају већ 27 година - упозорио је Мандић.

Полиција: Биће крви до колена

Иако се поједине опозиционе партије званично нису придружиле протестима, у маси незадовољних прексиноћ је виђен велики број присталица тих партија и њихових вођа. Протест је прошао у најбољем реду, иако су полиција и власт посредством медија данима ширили фаму да би могло бити "крви до колена".
Прочитајте још:ВЛАДАН ГЛИШИЋ О РАСЦЕПУ: Професорка из САД удаљила ме од БошкаNEW YORK TIMES: Путин је надмудрио Обаму
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА