Најновије

ЦИА РУШИ КЛИНТОНОВУ: Клинтонова објавила "државне тајне"

САД - Афера са мејловима која све више смета Хилари Клинтон и њеном рејтингу у председничкој трци, могла би се завршити потпуним крахом ове политичарке.
Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, ЦИА је објавила да је, накнадним прегледањем мејлова које је слала Клинтонова са свог приватног налога и сервера, утврђено да су две поруке садржале информације о државним тајнама. ЦИА је првобитно објавила да није било "строго поверљивих" информација, а на том становишту стоји и Клинтонова која тврди да није слала никакве важне информације са свог приватног мејла. Подсећамо, Клинтонова се оптужује да је злоупотребила своју функцију, тачније, током напада на америчку амбасаду у Бенгазију, Клинтонова је преговоре и одређену комуникацију водила путем свог приватног и-мејл налога и сервера, а била је обавезна да користи специјални државни сервер и налог. Цела афера са мејловима веома утиче на рејтинг Клинтонове који из месеца у месец драстично пада. Један од поверљивих мејлова којим је Клинтонова "одала државне тајне", тицао се питања Северне Кореје, наводи Њујорк Тајмс, али нису објављени детаљи. ЦИА је саопштила да је поново прегледала пет хиљада мејлова од укупно 33 хиљаде колико је тренутно објављено јавно, те да је утврђено да два мејла садржа информације тајног карактера које су требале бити означене "строго поверљиво".
Прочитајте још:БУГАРИ УДАРАЈУ РУСИЈУ: Блокирали Путинове авионе!ПОБУНА У ВАТИКАНУ: Кардинали дижу буну против папе Франциска!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА