Најновије

САД СУ СТВАРНО ПРЕТЕРАЛИ: Шарли Ебдо ударио на Бога

Француски сатирични недељник Шарли Ебдо обележиће годишњицу напада на седиште часописа насловном страницом на којој је приказан човек са брадом који представља Бога и калашњиковим преко рамена уз натпис: “Годину дана касније: Убица је још ту”.
(Фото: Твитер)

(Фото: Твитер)

Милион примерака специјалног издања наћи ће се на киосцима у среду, а десетине хиљада ће бити дистрибуирано у САД. За напад 7. јануара 2015. године у коме је убијено 12 људи одговорност је преузео огранак Ал Каиде на Арабијском полуострву, а просторије часописа су претходно бомбардоване и 2011. године после чега је Шарли Ебдо променио адресу. Запослени су под полицијском заштитом још од 2006. године када је часопис објавио карикатуре пророка Мухамеда. У специјалном издању које излази у среду биће објављена колекција карикатура петорице уметника листа убијених у нападу 2015. године као и неколико спољних сарадника. Карикатурсиста Лорен Сурисо који је преузео руковођење часописом после напада написао је и љутити уводник у одбрану секуларизма у коме осуђује “који су брутализовани Кураном” и оне који желе смрт часописа зато што се усуђује да се “смеје религиознима”. Он је озбиљно рањен у нападу прошле године и за длаку је избегао смрт. Месец дана пре напада Шарли Ебдо је био на ивици гашења али је потом добио велике донације а прво издање после напада је продато у 200.000 примерака.
Прочитајте још:ОНИ СТВАРНО НЕМАЈУ СТИДА: Шарли Ебдо позвао „Нећемо молитве за жртве, хоћемо музику“ (ФОТО)ШАРЛИ ЕБДО ПОНОВО ШОКИРА: Француски лист карикатуром исмејао смрт малог АјланаРугали се и Путину: Овако је „Шарли Ебдо“ приказивао руског председника (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА