Најновије

Све је лаж

„Све је лаж Само пуста лаж што се око нас У круг врти“ (Дино Мерлин)

Eмил Вллајки (Фото: УНС)

Пише: Емил Влајки
У сувременој филозофији комуникације, познат је "проблем Платона и Орвела". Наиме, с једне се стране поставља питање како је грчки филозоф Платон прије више од двије хиљаде година, без много информација, могао разумјети и суштински описати тадашњи антички свијет. С друге стране, питање је, везано за енглеског писца Орвела, како у сувременом свијету са толиким обиљем информација, нисмо у стању ама баш ништа разумјети од тог истог, нашег свијета.
И да будемо конкретни.
Изборна кампања Доналда Трампа, садашњег 45. америчког предсједника САД, сатанизирана је у нашој јавности до бесвјести. Ни Милошевић, ни Садам Хусеин нису у недавној прошлости били толико и на тај начин оцрњени као Трамп.
Трамп је, преко Сорошевских медија, приказан као невиђени монструм који малтене једе дјецу. Причало се о њему као луђаку који ће уништити земаљску куглу, као о расисти, сексисти и све оно што је најгоре замислити. Говорило се како је читава Америка против њега, жене, Афроамериканци, Латиноамериканци, пословни кругови, свакодневни људи, како га, уствари, сви мрзе. Против њега, тврдило се, су и сви медији у САД, па чак и његова властита, Републиканска партија. Анкете јавног мнијења су нас свакодневно засипале информацијама како је Хилари Клинтон у огромној предности над Трампом.
Обичан човјек је код нас мислио да ће се прије земаљска кугла почети окретати на другу страну, него што ће Трамп бити изабран за америчког предсједника.
И онда, након темељитог медијског прања мозга читавог народа, "чудо невиђено"! Трамп је, политички гледано, великом већином америчког народа био изабран!
Нетко се, очито, клинтоновски, с нама поигравао, правио од нас будале! Хајде, рецимо да нема везе што је народ варан. "Народ је, свакако, стока". Али колатерална штета овог испирања мозга допрла је и до самог Врха.
Ето чак је и србијански Премијер био љуто преварен! Повјеровао је овој сорошевској медијској кампањи да ће ОНА бити изабрана, и као добар политичар, ради предострожности, отишао је на чајанку код несташног Била. Био је ту и сребренички Ћамил, па 'Мајке Сребренице', и други, слични који су, у присуству Премијера, бранили "докторску дизертацију" о "српској геноцидности". А Он слуша и шути и једе се у себи, искључиво ради мира и стабилности у региону. Да је Премијер имао истински добре савјетнике који су морали у танчине, по принципу 'Audiatur et altera pars' ('Нека се чује и друга страна') анализирати Трампов дискурс, сазнао би оно што Трамп мисли о црногорском Милу: да је кријумчар, лопов, преварант и слично. Вјеројатно то и није све тако, али се мишљење кандидата за предсједника САД мора узимати у обзир и бити суздржан код политичких процјена о врућим темама.Тако је Мило недавно ухватио пар "српских шпијуна проруске тенденције" који су не само хтјели срушити постојећи црногорски политички естаблишмент, него и уништити читаву НАТО организацију дубоко укоријењену у садашњем Монтенегру. То ни Путин са својом армијом не би могао извести, али је пар Срба за то апсолутно способно, и то пред саме црногорске изборе. Које ли коинциденције! Премијер је, одмах, што се тога тиче, дао јавну подршку црногорском Милу. И нека је, ако је све то точно. Али када је већ јавно наступао, могао је, успут, рећи и пар ријечи о положају Срба у Црној Гори. Тамо се, пошто Србија нема добру обавјештајну службу која би то сазнала, врши прави геноцид над српским народом. Убијају се просрпски новинари, Срби се, као "потенцијални мали Руси" посвуда дискриминирају, забрањује се српски језик, уништава српска православна црква. И нитко о томе, у србијанском врху, ни ријеч да зуцне! О "српским шпијунима" да, али о геноциду над Србима, не!? Вјеројатно ради мира и стабилности у региону! Има још таквих сорошевских "информација", да човјеку памет стане. У највећем концентрационом логору на свијету за Србе, самопрокламираној 'Републици Косова' ЕУЛЕКС је, орвеловски, наједном постао институција која тамо брани српски народ! Црни хумор!Реализација 'Бриселског споразума' , а нитко од "обичних смртника" нема појма што тамо пише, велича се у небеса као спасење за тамошње Србе који ће на Космету, осим оних који не побјегну, сви бити уништени, што психолошки, што физички.

Нема смисла даље причати о сорошевској Србији и у њој инсталираном манипулацијском информативном систему, у свим сегментима друштва, О ученицима који скоро ништа не сазнају о НАТО агресији, о студентима који морају учити преко дане литературе да су геноцидан народ, о хваљеним приватизацијама који су брутална пљачка народа, о "демократизацији" Рашке (Санџака) који практично није више српска земља и гдје се, на примјер, школа 'Свети Сава' исламизира и преиненује у 'Халифа бин Зајед ел Нахјан', и тако даље и тако даље. Све је толико перверзно и мазохистички, орвелијански застрашујуће.

Све је лаж, само пуста лаж, а поготову 'мир и стабилност у региону'. Свако људско и национално пропадање Срба, намеће нам се као врхунска европска вриједност. Текст Емила Влајкија "Тко би убио Вучића" можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА