Најновије

ПАНИКА НА ЗАПАДУ: Москва има ракету која држи у шаху све главне престонице Европе (ФОТО)

Не престаје паника на Западу паника због појаве руских модерних ракетних система на њеном најзападнијем плацдарму – енклави калињинградска област.

Запад у паници од руских ракета (Фото: РИА новости)

The Washington Post чак је објавио карте које показују домете тих ракетних система.

Прва открива да је у домету обалског ракетног система „Бастион“ целу Литванију и Летонију и безмало северна половина Пољске. Плус још – шведска острва Готланд и Еланд. Јер, имају домет од 200 миља и у стању су да својим надзвучним ракетама „Оникс“ униште НАТО-бродове и пре него што уђу у источне воде Балтичког мора. The Washington Post и картом показује да су ракетни зенитни системи у стању да истовремено прате и уништавају неколико ваздушних циљева у пречнику од 250 миља и да из Калињинградске области држе цео регион око Балтичког мора.

Још неутешнија је ситуација са руским крстарећим ракетама „Калибар“ којима су наоружане две модерне руске фрегате које се налазе „испред Калињинграда“. Оне имају домет већи од 900 миља и „покривају“ више од половине Велике Британије и Италије, безмало половину Француске и целу Македонију и Бугарску. А могу носити и нуклеарне бојеве главе.

Вашингтонски лист наводи и ракетни систем „Искандер-М“, указујући да је његов домет око 300 миља, али да је толико мобилан да је и само његово откривање сложен задатак. А још је „крајње прецизан“. The Washington Post закључује: све је прилично лоше, а може да буде и горе. И наводи да неки амерички војни експерти сматрају да је Москва већ тестирала ракету која ће држати у шаху све главне европске престонице... Извоер: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА