Najnovije

PANIKA NA ZAPADU: Moskva ima raketu koja drži u šahu sve glavne prestonice Evrope (FOTO)

Ne prestaje panika na Zapadu panika zbog pojave ruskih modernih raketnih sistema na njenom najzapadnijem placdarmu – enklavi kalinjingradska oblast.

Zapad u panici od ruskih raketa (Foto: RIA novosti)

The Washington Post čak je objavio karte koje pokazuju domete tih raketnih sistema.

Prva otkriva da je u dometu obalskog raketnog sistema „Bastion“ celu Litvaniju i Letoniju i bezmalo severna polovina Poljske. Plus još – švedska ostrva Gotland i Eland. Jer, imaju domet od 200 milja i u stanju su da svojim nadzvučnim raketama „Oniks“ unište NATO-brodove i pre nego što uđu u istočne vode Baltičkog mora. The Washington Post i kartom pokazuje da su raketni zenitni sistemi u stanju da istovremeno prate i uništavaju nekoliko vazdušnih ciljeva u prečniku od 250 milja i da iz Kalinjingradske oblasti drže ceo region oko Baltičkog mora.

Još neutešnija je situacija sa ruskim krstarećim raketama „Kalibar“ kojima su naoružane dve moderne ruske fregate koje se nalaze „ispred Kalinjingrada“. One imaju domet veći od 900 milja i „pokrivaju“ više od polovine Velike Britanije i Italije, bezmalo polovinu Francuske i celu Makedoniju i Bugarsku. A mogu nositi i nuklearne bojeve glave.

Vašingtonski list navodi i raketni sistem „Iskander-M“, ukazujući da je njegov domet oko 300 milja, ali da je toliko mobilan da je i samo njegovo otkrivanje složen zadatak. A još je „krajnje precizan“. The Washington Post zaključuje: sve je prilično loše, a može da bude i gore. I navodi da neki američki vojni eksperti smatraju da je Moskva već testirala raketu koja će držati u šahu sve glavne evropske prestonice... Izvoer: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA